Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αλλαγές στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, θα συνεχιστεί και το έτος 2014-2015 το πρόγραμμα δράσης της ΕΕΤΑΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" που παρέχει δωρεάν φιλοξενεία σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς (Ιδιωτικούς και Δημοτικούς) αλλά λόγω του νέου ΕΣΠΑ και της νέα προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές.


Συγκεκριμένα η ΕΕΤΑΑ αναφέρει στο dikaiologitika.gr, ότι τα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης θα αποφασίσουν όπως κάθε χρόνο, μεταξύ των μηνών Μάρτιο Απρίλιο για το σχετικό πρόγραμμα που θα αφορά το σχολικό έτος 2014-2015.

Οι υπεύθυνοι της ΕΕΤΑΑ εκτιμούν ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις προϋποθέσεις ένταξης, αλλά και νέες αποφάσεις θα καθορίζουν τους δικαιούχους, διατηρώντας ωστόσο ορισμένες από τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα.

Το νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που πιθανόν να έχει άλλη ονομασία, μέσα στις προτεραιότητες του θα έχει την εξασφάλιση της δράσης σχετικά με τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς επιδοτούμενους από το ΕΣΠΑ .

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της πρότασης του ΥπΑΑν προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο ΕΣΠΑ (20142020) είχε δηλώσει:

"Προγράμματα του ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς θα συνεχιστούν χωρίς καμία αμφιβολία κι αυτό είναι δέσμευση της Κυβέρνησης, προγράμματα δια βίου μάθησης, μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, τριτοβάθμια εκπαίδευση."

Τόνισε επίσης, ότι δεν πρέπει να ανησυχεί καμία μητέρα ή δικαιούχος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι δε θα υπάρξει κανένα κενό χρηματοδότησης των προγραμμάτων. Η μετάβαση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ στο νέο ΕΣΠΑ θα γίνει απολύτως ομαλά.





ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *