Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Από τις Κ.Ο.Τ.Ε.Σ στο ΠΑΝΚΙ: Τα ελληνικά κόμματα με τα πιο περίεργα ονόματα

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ωστόσο εμείς γυρίσαμε και βρήκαμε κόμματα που έχουν πάρει μέρος στις εκλογές και έχουν εξίσου ή περισσότερο αστεία ονόματα, με το κόμμα του Σ. Θεοδωράκη (Pics)


Με αφορμή την ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη δημιουργία του κόμματος "Το Ποτάμι", το NEWS 247 θυμάται τα ελληνικά κόμματα με τα πιο περίεργα ονόματα ή αστεία ονόματα!


Δραχμή, Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων






Ίδρυση: 1η Μαΐου 2013 από Θεόδωρο Κατσανέβα

Σκοπός: Σκοπός του κόμματος είναι η επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα, τη δραχμή. Αναφέρεται ότι ο συμβολισμός των πέντε αστέρων αφορά "την ανατροπή του μνημονίου, την επιστροφή στη δραχμή, την αυτοδύναμη ανάπτυξη, την εθνική αξιοπρέπεια και στην κοινωνική δικαιοσύνη"

Ιστοσελίδα: http://www.drachmi5.gr

Δρόμος Ελλήνων




Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κόμματος, "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ δημιουργήθηκε από μη επαγγελματίες πολιτικούς, με σκοπό την ΕΝΩΣΗ των απανταχού Ελλήνων σε ένα ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ απέναντι σε όλους όσους καπηλεύονται την περιουσία και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Έλληνες Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση (ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ)




Το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου, που είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των συνδυασμών "έκοψε" το το κόμμα από τις βουλευτικές εκλογές του 2012

Ιστοσελίδα: http://ellhnes2012.blogspot.gr

Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ)






Οι Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση, (Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.) , είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα, το οποίο πήρε μέρος στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Πρόεδρός του είναι ο Νίκος Λούβρος. Το κόμμα αυτό υπεραμύνεται των δικαιωμάτων των καπνιστών

Ιστοσελίδα: http://kotes-kotes.blogspot.gr

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός




Ιδρύθηκε από τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιο Καρατζαφέρη στις 14 Σεπτεμβρίου του 2000.

Στις εθνικές εκλογές του 2004 ο ΛΑ.Ο.Σ. απέτυχε να μπει στη Βουλή. Στις εθνικές εκλογές του 2007 το κόμμα μπήκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Βουλή, κερδίζοντας 3,8% και 10 έδρες. Στις εθνικές εκλογές του 2009 ο ΛΑ.Ο.Σ. συνεργάστηκε με τους Οικολόγους Ελλάδας, συγκέντρωσε ποσοστό 5,63% και μπήκε στη βουλή με 15 έδρες.

Το Νοέμβριο του 2011 συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο με τρεις υπουργούς.

Στις εθνικές εκλογές τον Μάιο του 2012 ο ΛΑ.Ο.Σ. τερμάτισε ένατος με ποσοστό 2,90% (183.466 ψήφοι), χάνοντας την είσοδο στην Βουλή για λίγες ψήφους (απαίτηση ποσοστού 3%, δηλ. περίπου 189.723 ψήφους). Στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2012 ο ΛΑ.Ο.Σ. τερμάτισε ένατος με ποσοστό 1,58% (97.099 ψήφοι), επιβεβαιώνοντας της απώλεια εκπροσώπησης στην Βουλή που είχε επέλθει από τις προηγούμενες εκλογές.

Ιστοσελίδα:http://www.laos.gr

Νέα Γραμμή




Πρόεδρος: Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Βασικές θέσεις της Νέας Γραμμής, όπως αναφέρονται και στο καταστατικό της, είναι οι αλλαγές στο κοινοβούλιο κυρίως ως προς την μισθοδοσία, υπουργοποίηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο, ενίσχυση της παιδείας, ποινές για παιδεραστία και ναρκωτικά, κυρώσεις για περιβαλλοντικές καταστροφές, αλλαγές στο σύστημα υγείας, ασφάλιση και αξιοπρεπής εργασία, ενίσχυση σωμάτων ασφαλείας, πάταξη φοροδιαφυγής,ουσιαστικός έλεγχος πόθεν έσχες, πολιτικών προσώπων.

Ιστοσελίδα: neagrammh.gr

Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ)






Το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, γνωστό και με το ακρωνύμιο Κ.Ε.Π. (όχι δεν έκαναν εξυπηρετήσεις πολιτών) υπήρξε βραχύβιο ελληνικό πολιτικό κόμμα, της περιόδου 2001-2002. Πρόεδρος του Κινήματος υπήρξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που προερχόταν από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει διπλωμάτης και επί οκτώ χρόνια δήμαρχος Αθηναίων.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας






Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2012 μετά από πέντε μήνες συζητήσεων, διαβουλεύσεων και εθελοντικής εργασίας. Επισημοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο στις 10 Φεβρουαρίου 2012.

Βρίσκεται δίπλα σε περισσότερα από 60 ιδρυμένα και 30 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο. Σήμερα εκπροσωπείται από 2 Ευρωβουλευτές, 1 δήμαρχο και βουλευτές, γερουσιαστές και Δημοτικούς συμβούλους σε όλη την Ευρώπη. Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έγινε ομόφωνα δεκτό από τη Γενική Συνέλευση του PPI, ως το εικοστό έβδομο τακτικό μέλος του Pirates Parties International και συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών (PPEU).

Ιστοσελίδα:https://www.pirateparty.gr

Ουράνιο Τόξο






Το Ουράνιο Τόξο είναι ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, με έδρα τη Φλώρινα που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων (δίγλωσσων Σλαβομακεδόνων) της βόρειας Ελλάδας οι οποίοι ταυτίζονται με το κράτος της "Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας".

Βασικός στόχος του κόμματος είναι η αναγνώριση αυτών των Σλαβόφωνων ως εθνική μακεδονική μειονότητα (ως Σλαβομακεδόνων) στην Ελλάδα. Το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικού έθνους, αλλά ούτε και την ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας στην ελληνική Μακεδονία.

Παναθηναϊκό Κίνημα ΠΑΝ.ΚΙ






Το Παναθηναϊκο Κίνημα είναι ελληνικό πολιτικό κόμμα με σύμβολο το τριφύλλι. Δημιουργήθηκε απο οπαδούς του Παναθηναϊκού με κύριο στόχο την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος της ομάδας. Συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου[2] και έλαβε 31 ψήφους, αν και δεν διέθετε ψηφοδέλτια. Όποιος ήθελε να ψηφίσει το κόμμα έγραφε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ πάνω σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο και ο δικαστικός αντιπρόσωπος έβαζε μία σφραγίδα για να θεωρείται έγκυρο. Στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 το Παναθηναϊκο Κίνημα αύξησε ραγδαία τα ποσοστά του, ανεβαίνοντας από τις 31 ψήφους που είχε στις εκογές του Μαΐου σε 12.439 ψήφους, ποσοστό 0,20%.

Ιστοσελίδα:pan-ki.gr/v2/

Πολιτική Άνοιξη






Η Πολιτική Άνοιξη ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με ορισμένους ήταν προσωποπαγές, όμως σύμφωνα με τον Ιδρυτή του ήταν ένα κόμμα που συγκέντρωσε στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους υπό την πρωτότυπη για την εποχή πολιτική έννοια της Υπέρβασης. Το κόμμα συγκροτήθηκε αφότου ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όταν αποπέμφθηκε από υπουργός Εξωτερικών.

Εμπνευστής του ονόματος του κόμματος ήταν ο Οδυσσέας Ελύτης, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς. Η Πολιτική Άνοιξη αναδείχθηκε τρίτη σε μέγεθος κοινοβουλευτική δύναμη με ποσοστό 4,9% στις εθνικές εκλογές του 1993, κερδίζοντας δέκα έδρες στο Κοινοβούλιο. Στις ευρωεκλογές εκλογές το 1994 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε 8,7% και δύο έδρες. Στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 1995, η Πολιτική Άνοιξη πρότεινε τον Κωστή Στεφανόπουλο, πρόεδρο της Δημοκρατικής Ανανέωσης, υποψηφιότητα που στηρίχθηκε και από το ΠΑΣΟΚ.

Σχέδιο Β




Πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου που πρόβαλε κατά κύριο λόγο την ανάγκη εξόδου της χώρας από το ευρώ. Κεντρική θέση του νέου πολιτικού κόμματος είναι η επιστροφή στη δραχμή αλλά και "η επαναφορά της πολιτικής ως ηγεμονεύουσας δύναμης πάνω στην οικονομία, της θέλησης των πολιτών πάνω στους νόμους που κατασκευάζουν τραπεζίτες και κερδοσκόποι"

Ιστοσελίδα:www.sxedio-b.gr

Χριστοπιστία






Το κόμμα ιδρύθηκε το 1993 από τον Ευστάθιο Πατσαντζή, ως συνέχεια κομμάτων που είχε σχηματίσει στις προηγούμενες εκλογές (το "Ολυμπιακή Δημοκρατία" στις εκλογές του 1977 -1989 και το "Βασιλομάχος" σε αυτές του 1990).

Έλαβε μέρος σε εθνικές εκλογές το 1993, το 1996, το 2000 και το 2004, ενώ σε ευρωεκλογές το 1994, το 1999 με 4 υποψηφίους και το 2004. Συμμετείχε στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το 2004. Έκτοτε έπαψε να παίρνει μέρος στις εκλογές, αφού δεν κατέθεσε συνδυασμό στις εκλογές του 2007 (αν και είχε καταθέσει δήλωση συμμετοχής).

Το 1993 πήρε 66 ψήφους, στις Ευρωεκλογές του 1994 18 ψήφους, στις βουλευτικές εκλογές του 1996, 71 ψήφους, στις Ευρωεκλογές του 1999 2.153 ψήφουςστις εκλογές του 2000 305 ψήφους, σε αυτές της 7ης Μαρτίου 2004 45 ψήφουςκαι στις ευρωεκλογές του 2004 95 ψήφους.

Αναφέρεται ότι ο Πατσαντζής περιέφερε πλακάτ της Χριστοπιστίας στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο είχε κρεμασμένο από το λαιμό του και σύμβολο "κυκλικού διπλοσταυρού" στο μέτωπο το οποίο είναι μέρος του εμβλήματος του κόμματος.

Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων






Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. είναι ένα μικρό πολιτικό κόμμα, το οποίο σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη δημιουργήθηκε ώστε «να δραστηριοποιήσει και να συντονίσει τους προβληματισμένους και υπεύθυνους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας». Αποτελεί συμμαχία άλλων ενώσεων όπως η "Ένωση Ελλήνων Φορολογουμένων", "Ένωση Τηλεθεατών" κλπ. και το 2010 αναφέρονται οκτώ πρόσωπα που συγκροτούν το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.: Κ. Ντάλιος, Μ. Χρήστου, Δ. Παύλου, Μ. Σιδεροπούλου, Π. Καραζέρη, Γ. Ντάλιος, Α.Μ. Τερέζα και Μ. Βασιλείου. Πρόεδρός του είναι ο Κωνσταντίνος Ντάλιος, ο οποίος το 1981 είχε πολιτευθεί με την ΕΔΗΚ .

Ιστοσελίδα: www.leuko.gr

Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.)




Επικεφαλής: Μιλτιάδης Τζαλαζίδης

Το κόμμα επέλεξαν 307 ψηφοφόροι. Συγκεκριμένα έλαβε 111 ψήφους στην Α’ Αθηνών, 187 ψήφους στην περιφέρεια Αττικής, τέσσερις στη Β’ Πειραιώς, δύο στη Λέσβο, και από μία σε Αχαΐα, Α’ Θεσσαλονίκης και Ροδόπη.
 
 
 ΠΗΓΗ: news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *