Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Συγκλονιστική μαρτυρία για τον θάνατο του Ν.Σακκελίωνα:"Ηταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν με μπουνιές, σφαλιάρες και αγκωνιές πίσω από το κεφάλι"

Με απόλυτο τρόπο στο δικαστήριο χτες, ο αυτόπτης μάρτυρας Εκτορας Κουφόπουλος, διέψευσε για ακόμη μια φορά, τα όσα έχουν πει οι αστυνομικοί για τον θάνατο του 24χρονου ομογενή Νίκου Σακελλίωνα, το Μάη του 2008 στο κέντρο της Αθήνας. 

Η μαρτυρία του καταπέλτης: «Ηταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν με μπουνιές, σφαλιάρες και αγκωνιές πίσω από το κεφάλι. Το παιδί δεν προσπάθησε να διαφύγει. Ούρλιαζε. Ενας αστυνομικός του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Γονάτισε κι άρχισαν να τον σέρνουν. Πέρασε κάμποση ώρα μέχρι να του βγάλουν τις χειροπέδες. Δεν του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ούτε του κάνανε μαλάξεις, όπως λένε. Κάθονταν και τον κοίταζαν μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο. Είδα τρομακτική ένταση στα χτυπήματα που δεχόταν. Αντιδρούσε σαν ένας άνθρωπος που δεν είχε κάνει τίποτα. Η βία ήταν συγκλονιστική...», είπε. Οι αστυνομικοί Γ. Πανέλας, Χ. Βαϊτσούδης, Χ. Παπαναστασίου και Μ. Μουστέλη κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και είχαν αθωωθεί τον περασμένο Ιούλη, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. 

Η εισαγγελέας Εφετών Β. Σακελλαροπούλου άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση, κρίνοντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν εκτίμησε ορθά τα περιστατικά της υπόθεσης, όπως προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία. 

Οι τέσσερις αστυνομικοί, έχουν ισχυριστεί ότι βρήκαν το νεαρό φοιτητή σε κατάσταση κώματος στο οδόστρωμα και ότι στο λάρυγγά του εντοπίστηκε σακουλάκι με φιξάκια ηρωίνης. Το ΕΚΑΒ, όμως, που κλήθηκε και προχώρησε σε ενδοτραχειακή διασωλήνωση, δε βρήκε τίποτα. Στο νοσοκομείο «Ελπίς» που μεταφέρθηκε ήταν σε σχετικά καλή εξωτερική κατάσταση. Στη συνέχεια το άψυχο σώμα, παρέλαβε γραφείο τελετών και εξαφανίστηκε για δώδεκα ώρες και εντοπίστηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία με σημάδια προχωρημένης σήψης και φρικτά κακοποιημένο. Εκεί, μάλιστα, «βρέθηκε» και το υποτιθέμενο σακουλάκι με τα ναρκωτικά που δεν εντόπισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ με τη διασωλήνωση(!). «Οικτρό ψέμα ότι έπεσε το παιδί και δίπλα του ήταν η σακούλα με τα ναρκωτικά, μου φαίνεται ανήκουστο», διαβεβαίωσε χτες ο μάρτυρας, ο οποίος σημειωτέον, μετά από ένα χρόνο μηνύθηκε από τους αστυνομικούς για ψευδορκία... «Και δέκα μηνύσεις να μου κάνουνε η πραγματικότητα δεν αλλάζει», επανέλαβε πολλές φορές στο δικαστήριο.

Ο πατέρας του παιδιού Δ. Σακελλίων που κατέθεσε, είπε για τους αστυνομικούς ότι κρύβουν την παρουσία και τη συμμετοχή τους. Αν ήταν αθώοι δε θα το έκρυβαν. Τόνισε, ότι χάθηκαν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη βία. Είπε, «παρέλαβα τη σορό του παιδιού μου μέσα σ' ένα κουτί που κολύμπαγε στο αίμα». Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν ήταν ο πατέρας (σ.σ. καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα) η υπόθεση δε θα είχε γίνει γνωστή. Κόλλησε φωτογραφίες του παιδιού του και ζήτησε πληροφορίες κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι...


πηγή:Νομικά Ανάλατα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *