Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τουρκική φρεγάτα απείλησε νορβηγικό σκάφος

Τουρκική φρεγάτα απείλησε νορβηγικό σκάφοςΗ φρεγάτα «Giresun» κάλεσε το κυβερνήτη του ερευνητικού «Princess» να αποχωρήσει γιατί δήθεν βρισκόταν σε ύδατα τουρκικής δικαιοδοσίας.

Εισβολή στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ έκανε φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού καταδιώκοντας νορβηγικό ερευνητικό πλοίο που πραγματοποιούσε ελέγχους με άδεια της Κυπριακής κυβέρνησης. Η τουρκική φρεγάτα «Giresun» που συνοδεύει το ερευνητικό πλοίο "Μπαρμπαρός" κάλεσε το κυβερνήτη του νορβηγικού σκάφους «Princess» να αποχωρήσει γιατί δήθεν βρισκόταν σε ύδατα τουρκικής δικαιοδοσίας. Το νορβηγικό σκάφος υπάκουσε και αναχώρησε από το σημείο.

Το "Μπαρμπαρός" χθες εξαφανίστηκε από τα ραντάρ καθώς για πολλές ώρες σταμάτησε να εκπέμπει δορυφορικό σήμα όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες ναυσιπλοοίας.

Ο Κύπριος αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα διερευνήσει το όλο θέμα με τις πληροφορίες για την παρενόχληση του νορβηγικού σκάφους και θα προβεί σε ενημέρωση εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαδόπουλος επικαλούμενος ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, είχε δηλώσει ότι δεν σημειώθηκε παρενόχληση του νορβηγικού σεισμογραφικού σκάφους.




πηγή: protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *