Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Συνταγματικό το ''μαύρο'' στην ΕΡΤ

Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο της Επικρατείας το «μαύρο» στην ΕΡΤ, κατά τη σημερινή διάσκεψη της ολομέλειάς του του που έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Το Στε, με πρόεδρο τον Σωτήρι Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κ. Κουσούλη, με οριακή πλειοψηφία απέρρριψε την προσφυγή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστήριζε ότι η κυβερνητική απόφαση με την οποία την 12η Ιουνίου 2013 (23,15) σίγησε η ΕΡΤ, προσκρούει σε μία πλειάδα συνταγματικών κανόνων και είναι αντίθετη σε υπερνομοθετικού περιεχομένου Ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και στην Ελληνική νομοθεσία.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Κωνσταντίνο Κουσούλη), φέρεται να κατέληξε οτι η μη αντισυνταγματικότητα έγκειται κυρίως στη μικρή διάρκεια που δεν λειτουργούσε η δημόσια τηλεόραση και στο γεγονός ότι σχετικά γρήγορα λειτούργησε ο νέος κρατικός τηλεοπτικός φορέας.




ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *