Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η Καμπέρα έγινε πρωτεύουσα της Αυστραλίας (Σαν σήμερα 12/3)

1933 ο Χίντενμπουργκ κατήργησε τη σημαία της γερμανικής Δημοκρατίας και έδωσε εντολή να αναρτηθούν πλάι-πλάι η σβάστικα και η αυτοκρατορική σημαία.

1913 η Καμπέρα έγινε πρωτεύουσα της Αυστραλίας.

1905 ο λαός της Κρήτης ξεκίνησε ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα, με αρχηγούς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τους Κωνσταντίνο και Γεώργιο Φούμη και τον Κωνσταντίνο Μάνο.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 12/3

 
1955 Ο Αμερικανός τρομπετίστας και συνθέτης της jazz Charlie Parker (Charles Parker Jr. 1920-1955), γνωστός και ως Bird ή Yardbird, απεβίωσε σε ηλικία 34 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης από πνευμονία και αιμορραγικό έλκος. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες και ο άνθρωπος που βοήθησε την γέννηση της bebop jazz. Το 1984 του απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την μεγάλη του προσφορά στην μουσική. Το όνομα του γράφτηκε στο Big Band and Jazz Hall of Fame το 1979.

2003 Η Κινεζική κυβέρνηση ανακοινώνει στους The Rolling Stones ότι στις συναυλίες που θα δώσουν σε Σαγκάη και Πεκίνο τον Απρίλιο, θα πρέπει να αφαιρέσουν από το πρόγραμμα τους τα τραγούδια "Brown Sugar", "Honky Tonk Women", "Beast of Burden" και "Let's Spend the Night Together" με την αιτιολογία ότι δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα του έθνους.


Αθλητισμός 12/3
 
12/3/2000 Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟ, στην πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στο θεσμό, κατακτά την δεύτερη θέση όταν χάνει στον τελικό του final four του Κυπέλλου Κυπελλούχων από την Περούτζια με 3-0

12/3/2000 Η γυναικεία ομάδα της Γλυφάδας κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης στο πόλο νικώντας στον τελικό την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Σκιφ Μόσχας με 7-5 και γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που σημειώνει τέτοια διάκριση στο ευρωπαϊκό πόλο

12/3/1995 Ο προπονητής του Πανηλειακού Αντώνης Γεωργιάδης τραυματίζεται σοβαρά σε τροχαίο. Παραμένει δυο μήνες στην εντατική και άλλους δυο στο νοσοκομείο

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *