Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τι σπουδάζουν οι περισσότεροι αιώνιοι φοιτητές σε Αριστοτέλειο και Καποδιστριακό

Μετά την ανάδειξη του θέματος των "αιώνιων" φοιτητών, ενδιαφέρον έχει να δούμε ποια είναι τα τμήματα των δυο μεγαλύτερων πανεπιστημίων της χώρας, όπου συγκεντρώνεται το 51% των φοιτητών που βρίσκονται πέρα των κανονικών εξαμήνων φοίτησης. Το μεγαλύτερο ποσοστό "αιώνιων" φοιτητών το έχει το τμήμα της νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αφού σε σύνολο 14.169 φοιτητών οι 11,697 βρίσκονται πέρα των κανονικών εξαμήνων και μόλις οι 2.472 είναι εντός των κανονικών εξαμήνων φοίτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα νομικής του ΕΚΠΑ έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αιώνιων φοιτητών σε απόλυτα νούμερα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ενώ στην τρίτη θέση και πρώτο ανάμεσα στα τμήματα του Αριστοτελείου βρίσκεται το τμήμα Φυσικής. Στην 4η θέση βρίσκεται το τμήμα Γεωλογίας του ΕΚΠΑ ενώ στην 5η και 6η θέση συναντά κανείς τα δυο τμήματα μαθηματικών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται θεωρητικές σχολές όπως τα τμήματα Γαλλικής γλώσσας σε ΕΚΠΑ και ΑΠΘ (7η και 8η θέση) και στην 9η το τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ. Την πρώτη δεκάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους εντός των κανονικών εξαμήνων κλείνει το τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ.

Στον αντίποδα τα τμήματα με το μικρότερο ποσοστό φοιτητών πέρα των κανονικών εξαμήνων είναι αυτά των Σλαβικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ (12.25%) ενώ ακολουθούν τα τμήματα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας του ίδιου Πανεπιστημίου.




ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *