Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα: Το τελευταίο μπαρμπέρικο της Ιταλίας - Η ελληνική τέχνη του ξυρίσματος, που λατρεύτηκε από τα κουρεία της Ρώμης

Το κουρείο, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, γεννήθηκε στο ιταλικό έδαφος. Όταν οι Έλληνες εισήγαγαν την τέχνη του ξυρίσματος στους Σικελούς, μπαρμπέρικα άρχισαν να ξεπηδούν σε όλη την αρχαία Ρώμη αποτελώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, το αγαπημένο στέκι της υψηλής κοινωνίας, όπου ενημερώνονταν για τις διάφορες ειδήσεις και τα κουτσομπολιά.

Οσον αφορά το Antica Barbiera Colla, το παλαιότερο κουρείο της Ιταλίας που μετρά 110 χρόνια παρουσίας στο Μιλάνο, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει καθόλου. Οι βούρτσες από τρίχα χοίρου, το σαπούνι από πικραμύγδαλο και οι αχνιστές πετσέτες και τα ελαφριά χαστουκάκια μετά το ξύρισμα, αποτελούν μια ακλόνητη παράδοση ετών.

Στο Antica Barbiera Colla, ο χρόνος έχει σταματήσει στην εποχή του Dino Colla που ίδρυσε την επιχείρηση όταν ακόμα σταματούσαν άμαξες έξω από το μαγαζί που έφταναν από τη Σικελία, για να δεχτούν τις υπηρεσίες «πέντε αστέρων». Πολλά blogs αναφέρουν πως το μπαρμπέρικο αποτελεί μια εμπειρία ζωής, που πρέπει να βιώσει κάθε άντρας. Δείτε τις εικόνες όπως τις δημοσιεύει το messynessychic:

 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *