Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Χειροθέτηση Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κύριο Ιωήλ

Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, μετά από πρόσκληση της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, χειροθέτησε Αρχιμανδρίτη τον προσφάτως εκλεγέντα νέο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής ιερομόναχο Χριστοφόρο.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε κατά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού και ενόψει την ενθρονίσεώς του, η οποία έχει ορισθεί για το Σάββατο 15 Μαρτίου. Ο Αρχιμ. Χριστοφόρος εγκαταβιώνει στην Ιερά Μονή από το 1981. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1993.


Κατά την παραμονή του ο Σεβασμιώτατος είχε επικοινωνία με τον Προηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Καψάνη, πνευματικό του νέου καθηγουμένου και έναν από τους πλέον επιφανείς και λογίους εκπροσώπους του Αγιορειτικού μοναχισμού. 


Ο Αρχιμ. Γεώργιος στις 12 Φεβρουαρίου (2014) παραιτήθηκε από την θέση του Καθηγουμένου μετά από υπερτεσσαρακονταετή διαποίμανση της ιεράς αδελφότητος.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *