Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Δημήτριος Μπίνος: "Η αυγή του 2014 βρίσκει τη γυναίκα να δίνει τη δική της μάχη στο κοινωνικό γίγνεσθαι"

Μια γυναίκα που στην ιστορική της διαδρομή είναι η γυναίκα-σύμβολο ωραιότητας στην τέχνη, η γυναίκα που στο όνομα της Παναγίας είναι η μητέρα του θεού και των ανθρώπων, είναι σύμβολο αγάπης και διακονίας στο όνομα της μητέρας Τερέζα και τέλος η γυναίκα που συμμετέχει στην παραγωγική διαδικασία είτε ως αγρότισσα είτε ως σύγχρονη εργαζόμενη, δίνοντας τον δικό της αγώνα στη σύγχρονη κοινωνία.



Οι ιστορικοί και πολιτιστικοί λόγοι που δημιούργησαν άλλοτε τις διακρίσεις σε βάρος της γυναίκας έχουν σχεδόν εκλείψει.



Αν και έγιναν πολλά σε θεσμικό επίπεδο (δικαίωμα ψήφου, εξίσωση ημερομισθίου κτλ) μένει ακόμα να διανυθεί πολύς δρόμος ως την πραγματική απελευθέρωση της γυναίκας.



Η θέση των γυναικών στην οικογένεια και στην ευρύτερη κοινωνία έχει αλλάξει και αλλάζει ριζικά χάρη στις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, στην ολοένα επεκτεινόμενη εκβιομηχάνιση και στις συνακόλουθες αλλαγές, στην οικονομική και κοινωνική δομή και στη διάδοση νέων ιδεολογιών.



Χαιρετίζω όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις γυναίκες του Δήμου μας, εύχομαι χρόνια πολλά και υπόσχομαι ότι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την καταξίωση της γυναίκας σε όλους τους τομείς δράσης.

Δημήτριος Μπίνος

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *