Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας για την ημέρα της Γυναίκας

Η προστασία και ο σεβασμός των δικαιωμάτων της γυναίκας , τα οποία εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου, θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτονόητα και δεδομένα στη σύγχρονη εποχή μας . Βέβαια η πράξη από τη θεωρία απέχουν αρκετά.



Όλοι, πλέον, αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή και προσφορά της γυναίκας στην κοινωνική, οικονομική ,πολιτιστική και πολιτική ζωή και ανάπτυξη . Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή της γυναίκας έχει προσδώσει ποιοτικότερα και πιο ανθρώπινα στοιχεία κατά την άσκηση οποιασδήποτε δραστηριότητας ή εξουσίας .



Ωστόσο, η γυναίκα υφίσταται ακόμη διακρίσεις και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Γι΄αυτό, απαιτείται πλήρης εφαρμογή των νόμων που κατοχυρώνουν την ισότητα και την προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας, και κυρίως αλλαγή κάποιων οπισθοδρομικών ενεργειών, συμπεριφορών και προκαταλήψεων στις οποίες, δυστυχώς, προσκρούουν οι προσπάθειες της γυναίκας να βελτιώσει τη θέση της εντός και εκτός οικογένειας .



Το μήνυμα, λοιπόν, υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας έχει νόημα και υπόσταση γιατί αναδεικνύει και τιμά το ρόλο της και δεν αποτελεί μια φιλοφρόνηση τυπικού ή προσποιητού χαρακτήρα .



Ας τονιστεί, τέλος, ότι η κοινωνία βγήκε κερδισμένη εμπιστευόμενη τη γυναίκα .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΪΔΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *