Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Δήμου Πέλλας σχετικά με το τέλος ακαθάριστων εσόδων

Ο Δήμος Πέλλας Ανακοινώνει ότι :

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 2539/97 όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν.3756/2009 και ισχύει, επιβάλλεται υπέρ των Δήμων και Κοινοτήτων στην Περιφέρεια των οποίων ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων τέλος 0,5 % & 5% στα ακαθάριστα έσοδα των :

Α) Σε κάθε είδους , μορφής και ονομασίας καταστημάτων στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή σε πακέτο , φαγητά, ποτά , καφές , αναψυκτικά , γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα εφόσον σύμφωνα με την άδεια που έχει εκδοθεί διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα εντός ή εκτός του καταστήματος .

Β) Ζυθοπωλεία και μπαρ ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας.

Γ) Καντινών.

Δ) Προκειμένου για νυκτερινά κέντρα , αίθουσες χορού και άλλα καταστήματα με ποτά και θέαμα ( καμπαρέ , ναίτ κλάμπ, κοσμικές ταβέρνες, μπουάτ) και χορευτικά κέντρα με μουσική, το παραπάνω τέλος επιβάλλεται σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%).

Το τέλος βαρύνει τον πελάτη και αναγράφεται ξεχωριστά στα εκδιδόμενα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις στοιχεία, εισπράττεται δε από αυτόν που εκδίδει λογαριασμό , ο οποίος υποχρεούται να το καταβάλλει στο οικείο Δημοτικό Ταμείο υπέρ του Δήμου.

Στο Δήμο Πέλλας με την αριθμ.1175023/3752/00ΤΥ/Δ/ΠΟΛ: 1200 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών από 1-1-2011 σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες ( Δημοτικές Κοινότητες και Τοπικές Κοινότητες ) ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας των ακινήτων και συνεπώς όλες οι παραπάνω κατηγορίες καταστημάτων υπάγονται στο τέλος ακαθαρίστων εσόδων και με την αριθμ. 394/2012 απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Πέλλας επεκτάθηκε και στα εκτός σχεδίου καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος..


Γραφείο Τύπου
Δήμου Πέλλας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *