Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ντοκιμαντέρ: Μέγας Αλέξανδρος - Η εκστρατεία που άλλαξε τον κόσμο (vid)

Με το επεισόδιο αυτό ολοκληρώνεται η σειρά.



Στο τελευταίο επεισόδιο, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες του μεγάλου στρατηλάτη και ερευνώνται τα αίτια του θανάτου του. Η πιθανότερη εκδοχή είναι η δηλητηρίαση και δίνονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις προς τιμήν του. Τέλος γίνεται απολογισμός του έργου του και η επιρροή του από την αρχαιότητα έως σήμερα.

 Η σειρά διασταυρώνει τα ιστορικά στοιχεία, τα αντιπαραθέτει και αποκαλύπτει όλες τις άγνωστες πτυχές της στρατιωτικής ιδιοφυΐας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του χαρακτήρα του ανθρώπου που ξεπέρασε τον εαυτό του και δημιούργησε την πρώτη μεγάλη αυτοκρατορία στην ιστορία.

Βασικός κορμός της παρουσίασης, είναι το έργο «Αλεξάνδρου Ανάβασις» του Αρριανού, που κατά γενική αποδοχή αποτελεί την αρτιότερη και αρτιότερη πηγή για την εκστρατεία του Αλεξάνδρου.

Γεγονότα, πρόσωπα, στρατηγοί και απλοί στρατιώτες, ίντριγκες και φιλοδοξίες, ανατροπές και επιτεύγματα, δολιοφθορές και μύθοι που θα μας συναρπάσουν!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *