Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αφιέρωμα: Να γιατί η σκλαβιά δεν ξεπεράστηκε ποτέ - Ασύλληπτες εικόνες του σύγχρονου δουλεμπορίου, που ακμάζει διαρκώς

Η φωτογράφος Lisa Kristine έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα της ταξιδεύοντας στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου, διασχίζοντας 100 χώρες συνολικά, για να συλλάβει ευάλωτες ιθαγενείς κοινότητες. Ωστόσο, μέχρι το 2009 αγνοούσε, εντελώς, την ύπαρξη του σύγχρονου δουλεμπορίου.

Μέχρι που βρέθηκε σε μια έκθεση στη Σύνοδο Κορυφής του Βανκούβερ, σχετικά με την ολοένα και ακμάζουσα σκλαβιά, συνειδητοποιώντας πως 27 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ζουν υπό το καθεστώς δουλείας.

Οταν η Kristine ενημερώθηκε για όλα όσα μέχρι τότε αγνοούσε, κόντεψε να λιποθυμήσει. Συνδέθηκε αμέσως με την ομάδα υπεράσπισης «Free The Slaves» και ξεκίνησε ένα έργο που αποτυπώνει το συντριπτικό μέγεθος του σύγχρονου δουλεμπορίου. Το Business Insider δημοσιεύει μερικές από τις συγκλονιστικές εικόνες της Lisa Kristine.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η Kristine, είχε στη διάθεσή της λιγότερο από 10 λεπτά για να τραβήξει μια φωτογραφία. Εάν κάποιος επιστάτης ή ο ιδιοκτήτης των σκλάβων την εντόπιζε, θα κινδύνευε τόσο η ίδια, όσο και οι σκλάβοι.

 

http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *