Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Γυμνάσιο Πολυκάρπης: Βιωματικό εργαστήριο για την ενδοσχολική βία

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί ως ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, όλοι οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου Πολυκάρπης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα βιωματικό εργαστήριο σχετικό με τη βία στο σχολείο και τις διάφορες μορφές που αυτή μπορεί να έχει.

Το εργαστήριο αυτό οργανώθηκε με τη βοήθεια του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα» και την εκπρόσωπό του κοινωνιολόγο κ. Τερζή Φωτεινή στα πλαίσια του μαθήματος Project: Σχολική και Κοινωνική Ζωή με θέμα «Ζούμε μαζί στηρίζουμε ο ένας τον άλλο» που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά ένα από τα δύο τμήματα της Α’ Γυμνασίου και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Βαδά Βασιλική και το οποίο ερευνά εκτός των άλλων και το θέμα της βίας.

Αφού τους δόθηκαν σενάρια περιστατικών βίας που σχεδόν πάντα συμβαίνουν στα σχολεία, οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας, προβληματίστηκαν πάνω στο θέμα και προσπάθησαν να απαντήσουν σε σχετικά ερωτήματα αλλά και να σκεφτούν τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου το οποίο παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, όπως δείχνουν οι έρευνες.

Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για όλους μας, μαθητές και καθηγητές και ευχαριστούμε θερμά γι αυτό την κ. Τερζή Φωτεινή και το Κέντρο Πρόληψης «Όραμα» που με τόση προθυμία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *