Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ομολόγησε τα βασανιστήρια στο βαρυποινίτη

Ομολόγησε τα βασανιστήρια στο βαρυποινίτη Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, καθώς η έρευνα που διεξήγαγε το εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, έφτασε στο τέλος της.

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας εξέδωσαν 8 εντάλματα σύλληψης εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων που υπηρετούν στην Νιγρίτα Σερρών.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο iefimerida.gr ότι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος ομολόγησε τα βασανιστήρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τις έρευνες οι φύλακες πριν μεταφέρουν τον Ιλι Καρέλι στο κελί της απομόνωσης όπου υπάρχει κάμερα, τον είχαν πάει σε άλλο κελί όπου και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο εισαγγελέας της Αμφισσαίος Νίκος Αντωναράκος άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, αλλά και κατά συγκεκριμένων προσώπων, για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα αυτά του βασανισμού, του βασανισμού με αποτέλεσμα το θάνατο και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Από την έρευνα προέκυψαν συγκεκριμένες ευθύνες σε βάρος 14 σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας Σερρών, ενώ ευθύνες έχουν προκύψει και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου, αλλά και αστυνομικούς του τμήματος της Ιτέας.





Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *