Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Φουντώνει η κόντρα Ιωαννίδη - Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία

Σε ντιμπέιτ για τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας καλεί ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τον βουλευτή της Ν.Δ. και υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη.
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι εκτιμά τη διαδρομή του κ. Ιωαννίδη, αλλά εξέφρασε τη λύπη του, γιατί, όπως είπε, "είναι πανικοβλημένος και διολισθαίνει σε χαρακτηρισμούς κι επιθέσεις με χτυπήματα κάτω από τη μέση". Πρόσθεσε πως ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και κάλεσε τον κ. Ιωαννίδη να ανεβάσει το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης και να συζητήσουν την ουσία των πραγμάτων.

Σε ερώτηση για τα όσα είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και τη σχέση μαζί του ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε ως εξής: "Η παράταξή μας είναι πέρα και πάνω από κόμματα. Ζητάμε τη στήριξη των πολιτών. Καμιά συναλλαγή, καμιά διαπραγμάτευση, καμιά κουβέντα πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν δεχόμαστε όρους. Όποιος θέλει μας στηρίζει".

Για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και την επιθυμία του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής σχολίασε: "Του εύχομαι ό,τι καλύτερο. Ο Π. Ψωμιάδης άφησε σημαντικό έργο".

Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έχει εκφράσει την ευχή να είναι και πάλι περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας δεν θέλησε να εκφραστεί ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Είπε ότι ως περιφερειάρχης συνεργάστηκε άψογα και με τους 38 δημάρχους της Κ. Μακεδονίας, που ανήκουν σε διάφορα κόμματα, και σημείωσε: "Η παράταξή μας είναι πέρα και πάνω από κόμματα και πρόσωπα. Αν μπούμε στη διαδικασία της υποστήριξης υποψηφίων, τότε θα νοθεύσουμε τα χαρακτηριστικά μας".

Ο κ. Τζιτζικώστας απέφυγε να αναφερθεί στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και παρατήρησε: "Όλες οι δημοσκοπήσεις και οι εταιρίες δημοσκοπήσεων θα κριθούν στην κάλπη".

Σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους είπε ότι θέλει να φέρει μια σύγχρονη πολιτική αντίληψη, έναν νέο πολιτικό πολιτισμό και αισθητική και να είναι χρήσιμος στους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό αντί για το παραδοσιακό εκλογικό κέντρο λειτουργεί έναν εκθεσιακό χώρο, στην οδό Παύλου Μελά 10, στον οποίο εκτίθενται τα πλεονεκτήματα του τουρισμού και τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στους 7 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν έκανε "φιέστα" εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, για να μην διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, αλλά θα κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους σε όλους τους νομούς της περιοχής.

Στο μεταξύ την αντίδραση της παράταξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννη Ιωαννίδη προκάλεσαν όσα είπε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στους δημοσιογράφους, κατά την παρουσίαση του εκλογικού του κέντρου.

Σε ανακοίνωση της παράταξης "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" και με τίτλο "Γ. Ιωαννίδης: Στην ομάδα μας δεν υπάρχουν ... καμένοι", αναφέρεται:«Επιτέλους, ο απερχόμενος περιφερειάρχης λειτουργεί το εκλογικό του κέντρο, καθότι μέχρι σήμερα έκανε προεκλογική εκστρατεία από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Δημοσίου. Αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία του να το εγκαινιάσει με τον παραδοσιακό τρόπο. Ίσως ακόμη δεν πήρε σχετικές εντολές από τον κ. Καμμένο, τα λόγια του οποίου («ό,τι τού ζήτησα το έκανε, οπότε είναι πλέον πολύ κοντά μας»), δεν τόλμησε ούτε να τα αμφισβητήσει ούτε να τα διαψεύσει. Ο κ. Τζιτζικώστας, αντί να προσπαθεί να κάνει χαριτωμένα σχόλια για ευαίσθητες προσωπικές υποθέσεις, ας απαντήσει γιατί αναγκάζεται να επιστρατεύσει στην προεκλογική μάχη ακόμα και τη σύντροφό του. Αυτό είναι απόδειξη πανικού. Όσο για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, στη δική μας καρέκλα δεν θα κάτσει κανένας ‘'καμένος''».


ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *