Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Αύξηση 20% στην τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα καταγράφει η Eurostat

Αύξηση 20% στην τιμή ηλεκτρικού ρεύματος και μείωση 13% στην τιμή φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καταγράφει η Εurostat το δεύτερο εξάμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.

Από τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει ότι στη χώρα η αύξηση στην τιμή ηλεκτρισμού ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη στην ΕΕ μετά την Εσθονία (+22%), ενώ η μείωση στην τιμή φυσικού αερίου ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Ουγγαρία (-13%).

H μέση τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους ήταν 17 ευρώ/100 kWh, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 20,1 ευρώ/kWh και στην Ευρωζώνη 21,3.

Εκπεφρασμένη σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ενιαίος υπολογισμός των τιμών με βάση το βιοτικό επίπεδο), η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα ήταν 19,4 ΜΑΔ ανά 100 kWh, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 20,1 ΜΑΔ/100 kWh και στην Ευρωζώνη 20,7.

Παράλληλα, η μέση τιμή φυσικού αερίου στην Ελλάδα το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους ήταν 8,9 ευρώ/100 kWh, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 7,1 ευρώ/kWh και στην Ευρωζώνη 7,9.

Εκπεφρασμένη σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης, η τιμή του φυσικού αερίου στην Ελλάδα ήταν 10,1 ΜΑΔ ανά 100 kWh, ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 7,1 ΜΑΔ/100 kWh και στην Ευρωζώνη 7,7.


ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *