Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανατριχιαστική φωτογραφία από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα

Φωτογραφία που ελήφθη λίγο μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας, βγαίνει στο σφυρί. Πόσο αναμένεται να πουληθεί (Pics)



Σε δημοπρασία βγαίνει μια φωτογραφία από το "μανιτάρι" δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.


Η ασπρόμαυρη ιστορική φωτογραφία πιθανολογείται ότι τραβήχτηκε από το βομβαρδιστικό Enola Gay το πλήρωμα του οποίου είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας την αποστολή και απεικονίζει τη στιγμή της έκρηξης ένα περίπου λεπτό μετά την ρίψη της βόμβας.

Τιμή εκκίνησης της φωτογραφίας είναι τα 22.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να πιάσει περισσότερα από 50.000.




Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον υπολοχαγό Russell Gackenbach μόλις το Enola Gay και τα άλλα δύο βομβαρδιστικά που το συνόδευαν άρχισαν να απομακρύνονται από το σημείο.

Σε συνέντευξή του στη Βρετανική Dailymail, ο Gackenbach αναφέρει ότι είχε περάσει κρυφά μια φωτογραφική μηχανή μέσα στο αεροσκάφος.







Η βόμβα με το παρατσούκλι "Little Boy" στις 6 Αυγούστου 1945, κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς την πόλη, σκότωσε ακαριαία περίπου 80.000 ανθρώπους με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες στις 160.000.

Από το 1945 μέχρι σήμερα, αρκετές χιλιάδες άτομα έχουν πεθάνει από ασθένειες που προκάλεσε η έκρηξη της βόμβας, οι περισσότεροι από λευχαιμία, λέμφωμα, καρκίνο των πνευμόνων και άλλα είδη καρκίνου. 
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS


Πηγή: dailymail

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *