Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

PollWatch 2014: Προβάδισμα 3,6 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές - Τρίτο κόμμα η Χ.Α. και το Ποτάμι στο 8%


Πρωτιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με ταυτόχρονη μεγάλη απώλεια εδρών και εντυπωσιακή άνοδο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς προβλέπει η έρευνα του PollWatch


Προβάδισμα 3,6 μονάδων στις ευρωεκλογές δίνει η έρευνα του Ινστιτούτου ερευνών PollWatch, που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η PollWatch παρέχει τακτικές προβλέψεις για το αποτέλεσμα των των ευρωεκλογών του 2014 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για την Ελλάδα, η έρευνα επικαλούμενη στοιχεία από έρευνες των εταιρειών Palmos και Alco που διεξήχθησαν στις 14 και 15 Μαΐου, δίνει:
ΣΥΡΙΖΑ 29,6% και 7 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο
ΝΔ 26% και 6 έδρες
Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8% και 2 έδρες
Ελιά με 6,5% και 1 έδρα
ΚΚΕ με 6% και 1 έδρα
Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1% και 1 έδρα
Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και 1 έδρα.




Όσον αφορά τη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις επικείμενες εκλογές, προβλέπει πρωτιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με σημαντική απώλεια εδρών (217 από 275) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών με μικρή ενίσχυση (201 έδρες από 194).

Εντυπωσιακή προβλέπεται η άνοδος για το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που φαίνεται να αυξάνει τις 35 σημερινές του έδρες σε 53, μία αύξηση που ξεπερνά το 50%.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η αύξηση των εδρών για ευρωβουλευτές, που δεν ανήκουν σε καμία από τις παρατάξεις του Ευρωκοινοβουλίου, από 32 σε 95.

Σημειώνεται πως πολλοί από αυτούς προέρχονται από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν και το ολλανδικό Κόμμα Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς.







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *