Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Παναγιώταρος: Και τι έγινε που φωτογραφήθηκε με σβάστικα;

Παναγιώταρος: Και τι έγινε που φωτογραφήθηκε με σβάστικα;Για τον Βρετανό δημοσιογράφο του Guardian Antony Loewenstein υπάρχει μια άμεση σχέση -αιτιώδης σχέση- ανάμεσα στα σκληρά μέτρα που λαμβάνει το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση εναντίον των μεταναστών, με τη ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο άρθρο του στην εν λόγω εφημερίδα αναφέρει πως «δεν θα μπορούσε να είναι ευτυχέστερη η Χρυσή Αυγή με τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους μετανάστες».

Ήρθε στην Ελλάδα για επιτόπιο ρεπορτάζ με τους μετανάστες που κρατούνται σε μπουντρούμια κάτω από άθλιες συνθήκες, αλλά μίλησε και με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής; Ηλία Παναγιώταρο για να εκμαιεύσει τις απόψεις του κόμματός του γύρω από μια σειρά «καυτών» θεμάτων. Εκεί τον άκουσε να λέει πως «και τι που ο αρχηγός μας χαιρέτησε ναζιστικά πριν από χρόνια;».

Τον συνάντησε έξω από τα γραφεία της ανακτήτριας συνοδευόμενο από τη γυναίκα του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια και του έκανε εντύπωση ο ήρεμος τρόπος με τον οποίο απαντούσε στις ερωτήσεις που του έθετε.

«Είμαστε σε άνοδο»

Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Παναγιώταρος είπε πως «βρισκόμαστε σε άνοδο, η υποστήριξη του κόσμου μεγαλώνει παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε μια δίωξη -100% πολιτική- εναντίον της Χρυσής; Αυγής. Κάθε μέλος της; Χρυσής Αυγής πιστεύει στο έθνος, την κληρονομιά, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια».

Στη συνέχεια επαίνεσε τον Πούτιν και τη Ρωσία σημειώνοντας πως σύντομα θα γίνει η ηγετική υπερδύναμη του κόσμου. Μου άρεσε που η Μόσχα άρχισε τις παρακολουθήσεις εναντίον των ΜΚΟ. Εδώ στην Ελλάδα το 99% από αυτές θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, καθώς είναι πράκτορες της παγκοσμιοποίησης».

Καταφέρθηκε εναντίον των μουσουλμάνων μεταναστών διότι όπως είπε «είναι τζιχαντιστές και θέλουν να καταλάβουν την Ευρώπη, ενώ δαινομοποίησε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μέρος των δημόσιων φορέων.

«Υπέρ Ισραήλ»

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Ηλίας Παναγιώταρος επαίνεσε το Ισραήλ και είπε πως θα ήθελε να αντιγράψει τους νόμους που εφαρμόζει κατά της «λαθρομετανάστευσης». Το ίδιο έκανε και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ακραία ρητορική του, όμως, κατά των μεταναστών δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σημείωσε πως, «Αν οι Σύριοι, Λύβυοι ή οι Ιρακινοί θέλουν να πάνε κάπου, ας πάνε στις ΗΠΑ που προκάλεσε τους πολέμους στις χώρες τους. Ας τους πάρουν οι Αμερικανοί».

Γερμανική σβάστικα


Φυσικά οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου στράφηκαν και γύρω από τις πρόσφατες φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και δείχνουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο να χαιρετάει ναζιστικά μπροστά σε μια σημαία με τη σβάστικα. Ο Ηλίας Παναγιώταρος απαντάει το ίδιο ήρεμα και σε αυτή την ερώτηση «Τι κι αν ο ηγέτης μας φωτογραφήθηκε δίπλα σε μια ναζιστική σβάστικα πριν από 40 χρόνια; Αν ρωτήσετε κάθε έναν από τους ηγέτες στην Ευρώπη τι έκαναν πριν από δεκαετίες θα μπορούσατε να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες».

Ο δημοσιογράφος συνομί8λησε και τον συνταξιούχο ορθοπεδικό Επαμεινώνδα Στάθη, σημαίνον μέλος της ΧΑ που ήταν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Του είπε πως η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για τα πατριωτικά, εθνικιστικά πιστεύω του, όλη του τη ζωή και ότι τα τελευταία 40 χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, εξήγησε, είναι ένα κόμμα που θα σέβεται την ελληνική κληρονομιά.





πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *