Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Συνάντηση εργασίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Χρόνια Πάσχοντες Εργασία χωρίς διακρίσεις», διοργανώνει συνάντηση εργασίας με αναπτυξιακές συμπράξεις που υλοποιούν έργα ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ αλλά και με τοπικούς φορείς στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του έργου.

Η συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 και ώρα 14:00 στο Ολυμπιακό Μουσείο (Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου) υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 2: «ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» της Πράξης «Ίσες ευκαιρίες εργασιακής ένταξης των χρόνια πασχόντων της Θεσσαλονίκης» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Χρόνια Πάσχοντες: Εργασία χωρίς διακρίσεις.

Στη συνάντηση εργασίας θα γίνει αρχικά συνοπτική παρουσίαση του έργου «Ίσες ευκαιρίες εργασιακής ένταξης των χρόνια πασχόντων της Θεσσαλονίκης» και θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παρακάτω θέματα:

Δικτύωση της Α.Σ. Χρόνια Πάσχοντες: Εργασία χωρίς διακρίσεις με τοπικούς φορείς 

-Επιπτώσεις της ανεργίας στους χρόνια πάσχοντες σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο 

-Διάδοση και η αποτελεσματική διαχείριση της διαφορετικότητας των χρόνια πασχόντων 

-Σχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας


«Δικτύωση μεταξύ Αναπτυξιακών Συμπράξεων»

-Ενέργειες εξασφάλισης της αποτελεσματικότητας των Πράξεων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ ως προς την ένταξη των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας

-Επίλυση προβλημάτων κατά τη διαχείριση και την υλοποίηση των Πράξεων

-Ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας

-Προβλήματα και κίνδυνοι μη επίτευξης των στόχων απασχόλησης, όπως προκύπτουν από τις διατάξεις της υπ΄ αρ. 4.10006/οικ3.532/ 2.04.2014 εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας

-Σχέδιο Μνημονίου Συνεργασίας


Στο τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.


Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.


Η πράξη «ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» του ΕΣΠΑ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *