Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου - Στόχοι οι Μαρινάκης, Φέσσας, Βενιάμης και τα γραφεία της Ν.Δ.

Ο επιχειρηματικός και εφοπλιστικός κόσμος ήταν στο στόχαστρο των τρομοκρατών της γιάφκας που εντοπίστηκε στο Βύρωνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, στις λίστες των τρομοκρατών βρέθηκαν τα ονόματα του επιχειρηματία Ευ. Μαρινάκη, του προέδρου του ΣΕΒ Θ.Φέσσα και του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ.Βενιάμη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν μεγάλο χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου - ανήμερα της επετείου ίδρυσης της Ν.Δ - σε μία από τις μεγάλες εταιρείες της πρωτεύουσας, ανάμεσά τους η Cosco και η Infoquest, ή ενδεχομένως και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας - ενώ ήθελαν να κάνουν «πρόβα τζενεράλε» μία μέρα νωρίτερα.

«Αυτή την ημερομηνία (η 4η Οκτωβρίου) έχουμε την επέτειο ίδρυση της ΝΔ και είναι προγραμματισμένη επετειακή εκδήλωση. Κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα χτυπήματα με απωτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Επιπλεόν, στο μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ της γιάφκας βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα του Νίκου Μαζιώτη. 

Οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη εδώ και πολύ καιρό υπό άκρα μυστικότητα και το κουβάρι ξετυλίχτηκε μετά την σημερινή σύλληψη ενός 30χρονου, ο οποίος και ανακρίνεται. Ο συλληφθείς δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Επιπλέον, όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανάμεσα στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο γκαράζ και στη κατοχή του 30χρονου υπήρχε σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά, διευθύνσεις με καταστήματα πώλησης οξυγόνου και ασετιλίνης, σημειώσεις για «τάπερ» και «λουκάνικα» που παραπέμπουν σε εκρηκτική ύλη καθώς και χρονομέτρηση της απόστασης από τον Βύρωνα μέχρι το Αμφιθέα 16 λεπτά (Στην περιοχή της Αμφιθέας είναι το κτίριο της ΝΔ. Είχαν χτυπηθεί τα γραφεία τον Ιανουάριο του 2014).

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φαίνεται ότι πρόκειται για ομάδα αντάρτικου πόλης, ενώ αρμόδιοι αξιωματικοί διευκρινίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση η συγκεκριμένη υπόθεση με τους έξι που συνελήφθησαν χτες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, καθώς και με τον παγιδευμένο φάκελο που εξουδετερώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *