Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Ταιριάξτε λόγια και έργα» - Έκθεση που «σπάει» κόκαλα από μία 14χρονη μαθήτρια απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΟΗΕ

«Ταιριάξτε λόγια και έργα». Αυτή είναι η «πρόκληση» που θέτει η 14χρονη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Περαίας Δήμητρα Νικολούλη απευθυνόμενη στο πρόεδρο του ΟΗΕ, μέσα από την βραβευμένη έκθεση της με θέμα «Καταπάτηση Δικαιωμάτων του Παιδιού». 

Μια έκθεση που «σπάει κόκαλα» αφού καταγράφει με τρόπο μοναδικό την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα ιδωμένη μέσα από τη ματιά μιας έφηβης που ανησυχεί για το μέλλον και αγωνιά για τα παιδιά που δεν είναι τόσο τυχερά όσο εκείνη καθώς και οι δυο γονείς της εργάζονται.

«Είμαι μονάχα παιδί και δεν διαθέτω εναλλακτικές λύσεις. Βλέπω καθαρά όμως όσα συμβαίνουν γύρω μου και προβληματίζομαι», λέει η 14χρονη μαθήτρια που παραδέχεται πως κλαίει τα βράδια αλλά δεν εγκαταλείπει τη μάχη.
«Αυτά που συμβαίνουν με κάνουν να κλαίω τα βράδια, δεν σταματώ, όμως, να μάχομαι για το μέλλον. Το να χάσουμε το μέλλον μας δεν είναι σαν να χάνει κάποιος τις εκλογές ή μερικά εκατομμύρια στο χρηματιστήριο. Είναι σαν να ξεγυμνώνεται η ελπίδα από τα όνειρα σου. Εμείς όμως είμαστε τόσο μικροί! Για αυτό εσείς αποφασίζετε σε τι κόσμο θα μεγαλώσουμε. Σκεφτείτε… Εσείς χρειάστηκε να ανησυχείτε για τέτοια πράγματα, όταν ήσασταν στην ηλικία μου; Ισχυρίζεστε ότι μας αγαπάτε. Έχετε όμως κατά νου ότι είμαστε τελικά ό,τι κάνουμε και όχι ότι λέμε!

Είμαι περήφανη για τη χώρα μου, καυχιέμαι που είμαι Ελληνίδα και δέκτης ενός τόσου λαμπρού πολιτισμού. Ανησυχώ για το μέλλον μου. Αγωνιώ για την τύχη όλων εκείνων των παιδιών που κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε οικονομικό, συναισθηματικό και κοινωνικό θάνατο. Δεν θα σας ζητήσω πολλά. Απλά θα σας θέσω μια πρόκληση: «Ταιριάξτε λόγια και έργα».






newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *