Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΦΑΚΕΛΟΣ Digea: Σενάρια τρόμου για το νέο Ψηφιακό σήμα. Κίνδυνος να παίξουν μαύρο οι οθόνες μας στην Αλμωπία!

Μεγάλη διακαναλική μετάδοση από τους περιφερειακούς σταθμούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Μεγάλη διακαναλική συνέντευξη παραχώρησαν 11 περιφερειακά κανάλια της ΚεντρικήςΜακεδονίας σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου διαμαρτυρήθηκαν για τις τακτικές της Digea απέναντι τους αλλά και εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους για την νέα ψηφιακή εκπομπή αλλά και για την δυνατότητα που έχει η ιδιωτική εταιρεία των μεγάλων Καναλιών της Αθήνας να ελέγχει το σήμα τους από την Αθήνα. Οι καναλάρχες φάνηκαν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν την ίδια γραμμή αλλά και το δικαίωμα τους στην ελεύθερη πληροφόρηση. Μεγάλο θέμα έχει ανακύψει ιδιαίτερα από την ποιότητα καθώς σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο των περιφερειακών καναλιών, ενδέχεται το 50% της έκτασης της Χαλκιδικής καθώς και το 50% της έκτασης του Δήμου Αλμωπίας στις 21 Νοεμβρίου να παίξει μαύρο καθώς ο χάρτης της DIGEA δεν καλύπτει όλες τις περιοχές.

Βεβαίως τα μεγάλα κανάλια έχουν φροντίσει να εγκαταστήσουν αναμεταδότες για αυτές τις περιοχές. Τα περιφερειακά όμως κανάλια δεν θα μπορούν να εκπέμπουν. Δεν είναι αυτό αθέμιτος ανταγωνισμός; Πως ζητάει η DIGEA ένα μεγάλο τίμημα κάθε μήνα για τους περιφερειακούς σταθμούς την ίδια ώρα που δεν θα έχουν την ίδια κάλυψη με τους μεγάλους; 
 
 
Μάλιστα και η ποιότητα που προσφέρεται στους περιφερειακούς σταθμούς δεν είναι αυτή που πρέπει σε σχέση με τα Αθηναϊκά ΜΜΕ. Μεγάλο ζήτημα υπάρχει και για την Αλμωπία όπου έγινε εκτενής αναφορά καθώς οι χάρτης της Digea δείχνει μεγάλη τρύπα κοντά στην Ξιφιανή αλλά και στον Αρχάγγελο. Την ίδια ώρα βεβαίως ο Δήμος Αλμωπίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Αύγουστος 2014) παραχωρεί δωρεάν τις εγκαταστάσεις του για να τοποθετηθούν τα μηχανήματα εκεί. Άρα υπάρχει θέμα καθώς οι ανάγκες του συνόλου των δημοτών της Αλμωπίας δεν θα καλύπτονται. Όπως τόνισαν οι καναλλάρχες, στις 21 Νοεμβρίου η τηλεόραση θα περάσει σε νέα εποχή όπου όμως θα κάνουν κουμάντο οι λίγοι και όχι οι πολλοί. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι και η TV 100 στηρίζει τις απόψεις των καναλιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Για να καταλάβουν και οι παρευρισκόμενοι την διάτρητη πρόταση της DIGEA, στο συμβόλαιο που καλεί να υπογράψουν άρον άρον τα περιφερειακά μέσα, για δυο ώρες την ημέρα που ίσως υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, δεν υποχρεούται η Digea να δώσει εξηγήσεις. Για αποζημίωση ούτε λόγος.
 
 
 Άρα θα έχει την δυνατότητα να αποφασίζει και να διατάζει αν το επιθυμεί πότε θα εκπέμπουν πρόγραμμα οι σταθμοί. Οι περιφερειακοί σταθμοί είναι επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν φόρους και αγγελιόσημο, έχουν υπαλλήλους που απασχολούν και κινδυνέουν πλέον να μείνουν στο δρόμο. Ζημία θα επέλθει και στην τοπική οικονομία καθώς είναι αρκετές και άλλες επιχειρήσεις οι οποίες είναι συνδεμένες με τα κανάλια και εξαρτούνται από αυτά. Ο κύκλος εργασιών των καναλιών της περιφέρειας υπολογίζεται περίπου στα 3 εκ. έως 5 εκ. ευρώ το χρόνο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με την στάση τους διαχρονικά έχουν δείξει ότι κινούνται εναντίον των ΜΜΕ της περιφέρειας.
 
 
Σας θυμίζουμε τους τυποκτόνους νόμους Ρουσσόπουλου και Βενιζέλου. Τώρα μπαίνει το κερασάκι στην τούρτα με τις αυθαιρεσίες της DIGEA. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η Πέλλα τηλεόραση που συμμετέχει στην κίνηση με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κο Άκη Κοσκινόπουλο. 
 
 
Τέλος στην συνάντηση κλήθηκαν όλοι οι φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας. Από την Πέλλα ήταν παρόν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Ιορδάνης Τσώτσος. Απών ήταν ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος αν και είχε προσκληθεί καθώς για την Αλμωπία η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 


πηγη: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *