Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αξιέπαινη πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Συμβόλαιο ζωής στον Παντελή Κυριακίδη που είναι σε κώμα

Σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά δεν είναι και μία απλή εταιρία.


Και επίσης σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα…

Θεωρώ ότι είναι χρέος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αναλάβει πλήρως την περίθαλψη και στήριξη του μικρού Παντελή Κυριακίδη, που έχει μείνει σε κώμα μετά από ατύχημα το 2009 όταν ήταν μέλος των Ακαδημιών του Δικέφαλου.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει πρωτοπόρος σε μία διαφορετική μορφή φιλανθρωπίας που θα είναι διαρκείας και όχι εφάπαξ.

Ουσιαστικά θα αναλάβει την περίθαλψη ενός παιδιού που παραμένει σε κώμα, το οποίο ήταν μέλος των Ακαδημιών της ομάδας όταν έπαθε το σοβαρό ατύχημα πριν 5 χρόνια.

Η ΠΑΕ μπορεί να δίνει περίπου το 1/1000 των ετήσιων εσόδων της (ίσως 2/1000) για 10 χρόνια για να αποκαταστήσει (σε πρώτη φάση) τον μικρό Παντελή Κυριακίδη.

Αυτό μπορεί να γίνει ίσως με την προσφορά ενός 10ετούς συμβολαίου στον μικρό Παντελή με ετήσιες απολαβές κοντά στα 21.000 ευρώ (1.500 ευρώ τον μήνα επί 14 μαζί με δώρα, επιδόματα κτλ).

Ο μικρός Παντελής αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση και η ανάγκη για οικονομική στήριξη είναι επιτακτική για να μείνουν ζωντανές οι ελπίδες να ξυπνήσει από το κώμα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να δώσει ελπίδα στην οικογένειά του και να δείξει πιο έντονα από ποτέ το κοινωνικό του πρόσωπο με μία πρωτοφανή κίνηση στα χρονικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η οποία θα γίνει σημαία για την ομάδα και θα διαφημίσει το όνομα του Δικέφαλου σε όλον τον κόσμο.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο (θα βρεθεί η νομική φόρμουλα για να είναι όλες οι πλευρές καλυμμένες) σε ένα παιδί από τις Ακαδημίες του που βρίσκεται σε κώμα στέλνοντας το μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα.

Τα χρήματα του 10ετούς συμβολαίου με ετήσιες απολαβές κοντά στα 20.000 ευρώ θα δίνουν τη δυνατότητα στον μικρό Παντελή να κάνει για 10 χρόνια τις θεραπείες του χωρίς να χρειάζεται κάθε χρόνο να παρακαλάει η οικογένειά του για στήριξη.

Στα 10 χρόνια μπορεί να γίνει το θαύμα και ο μικρός να ξυπνήσει από το κώμα, καθώς οι γιατροί έχουν δώσει ελπίδες!

Αλλά για να γίνει το θαύμα χρειάζεται στήριξη και θεραπείες που κοστίζουν και η οικογένεια του παιδιού δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα βγάλει πέρα μόνη της.

Πριν λίγο καιρό οι Γιούτα Τζαζ στο ΝΒΑ έκαναν ένα ημερήσιο συμβόλαιο σε ένα παιδί 5 ετών που είχε λευχαιμία και το βίντεο από το φιλικό παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε έκανε πάταγο σε όλον τον κόσμο μαζί με την είδηση.

Πέρυσι η ιστορία του μικρού Τζέι που έχει σύνδρομο «ντάουν» και η φιλία του με τον Γιώργο Σαμαρά έκανε πάταγο σε όλον τον κόσμο και ο διεθνής επιθετικός έσπασε τα κοντέρ δημοφιλίας με την ευαισθησία που έδειξε.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να συνδυάσει την φιλανθρωπική του κίνηση στήριξης ενός δικό του παιδιού με μία καμπάνια στήριξης παιδιών που έχουν ανάγκη από ομάδες όλου του κόσμου!

Και ξαναλέμε ότι μπορεί να γίνει πρωτοπόρος με ένα συμβόλαιο σε ένα παιδί που είναι σε κώμα το οποίο θα γίνει επίσημα μέλος της πρώτης ομάδας στα χαρτιά και σημαία του φιλανθρωπικού προσώπου του συλλόγου.

Τα χρήματα δεν είναι λίγα στο σύνολό τους (μιλάμε για 200.000 ευρώ σε βάθος 10 χρόνων και αν χρειαστεί μετά μπορεί να γίνει και ένα νέο συμβόλαιο) αλλά ούτε και τόσο πολλά για ένα σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ.

Το 1 ή 2 τοις χιλίοις των εσόδων της ΠΑΕ κάθε χρόνο μπορεί να καλύψει το ετήσιο έξοδο για τον μικρό Παντελή, ο οποίος ξαναλέμε ότι αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση διότι ήταν στέλεχος των Ακαδημιών της ομάδας όταν έπαθε το ατύχημα που τον έριξε σε κώμα.

Το θέμα δεν είναι να δώσει ο ΠΑΟΚ 200.000 ευρώ στην οικογένεια του μικρού Παντελή και να τον αφήσει μετά να τα βγάλει πέρα μόνος του μαζί με τους δικούς του…

Πιο σημαντικό είναι να βρίσκεται συνεχώς δίπλα του και να τον στηρίζει έμπρακτα αναλαμβάνοντας πλήρως την περίθαλψη του για όσα χρόνια χρειαστεί.

Ακόμη και εμπορικά να το δουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι 200.000 που θα διατεθούν για τον μικρό Παντελή σε βάθος 10ετίας θα αποσβεστούν εύκολα από την διαφήμιση του ονόματος της ομάδας σε όλον τον κόσμο με την πρωτοφανή φιλανθρωπική κίνηση της ομάδας, η οποία θα προβάλλεται κάθε τόσο με ενημερώσεις και επισκέψεις στον μικρό Παντελή.

Το θέμα έπρεπε να έχει λυθεί χθες και ο νεαρός έπρεπε να βρίσκεται ήδη υπό την αιγίδα του επίσημου ΠΑΟΚ, ο οποίος βοηθάει όσο μπορεί αλλά χωρίς να έχει δώσει μία μόνιμη λύση που να μην απαιτεί κάθε χρόνο καμπάνιες στήριξης του μικρού.

Και οι παίκτες του Δικέφαλου βοήθησαν ξανά και ξανά, αλλά ο μικρός Παντελής χρειάζεται μία μόνιμη και σταθερή βοήθεια.

Ελπίζω η ασπρόμαυρη ΠΑΕ να δώσει επιτέλους μία μόνιμη λύση σε ένα λεπτό θέμα δείχνοντας ότι ο ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα…
πηγη:inpaok.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *