Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Θα ζήσει τη ζωή κάποιου άλλου μέσω εικονικής πραγματικότητας για ένα μήνα

Ο καλλιτέχνης Mark Farid, ετοιμάζει μια εγκατάσταση τέχνης με την ονομασία Seeing-I (http://www.seeing-i.co.uk/) , στην οποία θα βυθιστεί στην πραγματικότητα ενός άλλου ανθρώπου μέσω Virtual Reality τεχνολογίας για 28 ημέρες. Ο άλλος άνθρωπος δε θα είναι συνδεδεμένος σε real-time, όλα θα είναι μαγνητοσκοπημένα έξι μέρες πριν, αλλά είναι υποχρεωμένος να μαγνητοσκοπεί τα πάντα, όσο προσωπικά και αν είναι. Η μόνη επαφή του Mark με άλλους ανθρώπους θα είναι μια συνεδρία την ημέρα με τον ψυχολόγο του, διάρκειας μιας ώρας, ενώ θα τρώει, θα κοιμάται και θα πηγαίνει στην τουαλέτα, όποτε πάει ο ψηφιακός του φίλος.

Το όλο εγχείρημα είναι ένα μεγάλο πείραμα για να διαπιστωθεί κατά πόσο χάνεις τον εαυτό σου όταν υιοθετείς την ταυτότητα κάποιου άλλου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν ανησυχίες για απώλεια ταυτότητας του Mark και βαθιά ψυχολογικά προβλήματα. Ανησυχίες υπάρχουν ακόμα και για ζημιά στα μάτια και για το λόγο αυτό θα τον παρακολουθούν και οφθαλμίατροι.



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *