Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ποιες πολύτεκνες μητέρες θα πάρουν επιδόματα "βραβεία"

Εκδόθηκε η απόφαση για το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε 450 πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ. Από την αρχική απόφαση του ΟΓΑ προβλέπεται αύξηση κατά 150 πολύτεκνων μητέρων αφού σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Οργανισμού θα χορηγούνταν τα παραπάνω χρηματικά βραβεία σε 300 μητέρες.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων του ΟΓΑ σε πολύτεκνες μητέρες καθορίζονται ως εξής:


− Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά

το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα της παροχής.

− Να έχουν, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον

σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2014.

− Να είναι, όλοι οι ανωτέρω, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης».

Ο τρόπος που θα γίνουν οι αιτήσεις αλλά και το ποσό που θα δοθεί θα καθοριστούν με νεότερη εγκύκλιο του ΟΓΑ

Επίσης η απόφαση του προβλέπει ότι οι κληρωθέντες δικαιούχοι του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου έτους 2014 μπορούσαν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους μέχρι την 31−10−2014.

Μετά την ημερομηνία αυτή, τα αδιάθετα δελτία μέχρι και τη συμπλήρωση του αριθμού των ενενήντα τριών χιλιάδων (93.000) ατόμων θα διανέμονται στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό το έτος 2014, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ».


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *