Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο Υπουργός Εσωτερικών στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη είχε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του κ. Υπουργού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Θεοδωρίδης έθεσε στον κ. Ντινόπουλο το σημαντικό θέμα της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών – Έδεσσας, ειδικά στο τμήμα Παραλίμνη έως την είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, όπου κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων προκαλούνται προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων, ενώ, προκαλούνται υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και γεωργικές καλλιέργειες. Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε από τον κ. Ντινόπουλο, άμεσα, έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα.

Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ζήτησε να προωθηθούν αιτήματα της Π.Ε. Πέλλας τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών. Πιο συγκεκριμένα, τέθηκε το θέμα της μεταφοράς μαθητών για το οποίο ζητήθηκε από τον κ. Θεοδωρίδη να ξεκινήσει μια νέα νομοθετική ρύθμιση από μηδενική βάση ή να ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς. Επίσης, έγιναν προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Μεταξύ των άλλων θεμάτων της αυτοδιοίκησης, ζητήθηκε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να εξεταστεί η προοπτική ενίσχυσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας με εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις μετά την αποχώρηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων λόγω συνταξιοδοτήσεων την τελευταία τριετία.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Καράμπελα, τοπικοί φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *