Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Tο Βατικανό κατήργησε τα λατινικά (Σαν σήμερα 23/11)

1985βρέθηκε στις Κουκουναριές της Πάρου ένας από τους αρχαιότερους ναούς της θεάς Αθηνάς. Ο ναός είχε κτιστεί τον 8ο αιώνα π.Χ.

1916Οι Γερμανοί ενώνονται με τη βουλγαρική στρατιά του Δούναβη και προωθούνται τώρα κατά μήκος του ποταμού, με σκοπό να παγιδέψουν τους Ρουμάνους.

1916Η κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης, υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο, κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσικη 23/11
1925 Ο Αμερικανός συνθέτης και ενορχηστρωτής Johnny Mandel (John Alfred Mandel) γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Έγραψε jazz μουσική για τραγούδια όπως τα "Not Really the Blues" (Woody Herman), "Low Life" (Count Basie) και "Suicide Is Painless" για την τηλεοπτική σειρά "M*A*S*H". Το θέμα "The Sandpiper" της ταινίας "The Shadow of Your Smile" που έγραψε με τον Paul Francis Webster, τους χάρισε το 1965 το βραβείο Όσκαρ "Best Song" και ένα χρόνο αργότερα το βραβείο Grammy "Song of the Year". Κέρδισε ακόμη δύο βραβεία Grammy, για την ενορχήστρωση του άλμπουμ του Quincy Jones "Vela" (1981) και του τραγουδιού "Unforgettable" (remix Natalie Cole και Nat King Cole) το 1992. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Frank SinatraDiana KrallTony BennettBarbra Streisand κ.α. Το τραγούδι "Suicide Is Painless" ξανατραγουδήθηκε στις μέρες μας από καλλιτέχνες όπως οι Manic Street Preachers, Marilyn Manson κ.α.
1889 Το πρώτο jukebox κάνει την εμφάνιση του στο σαλόνι του ξενοδοχείου Palais Royale στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Αθλητισμός 23/11
1859Γεννιέται  στη Νέα Υόρκη ο «Μπίλι ο τρομερός» (Ουίλιαμ Χ. Μπόνι). Διέπραξε τον πρώτο φόνο όταν ήταν μόλις 12 χρόνων. Σκοτώθηκε από τον σερίφη Πτ Γκάρετ.
1893Ο έφορος ασκήσεων του Εθνικού ΓΣ ,Τρ. Τριανταφυλλόπουλος ετοιμάζει τον ειδικό κανονισμό του συλλόγου που στις 27/11/1893 θα εγκριθεί από το Δ.Σ. το πρώτο γυμναστήριο του Εθνικού βρίσκεται στην γωνία Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη, και λειτουργεί μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με διακοπή από τις 12:00 μέχρι τις 14:00. Ο λόγος αυτής της ρύθμισης κρύβει την επιθυμία να αποκλειστεί το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τάξεων, κάτι που θα αλλάξει το 1900, όταν θα καθιερωθούν εσπερινά μαθήματα κάτω από το φως λαμπών πετρελαίου. Το 1905 το γυμναστήριο θα μετακομίσει στον Ιλισό, πίσω από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Το εισιτήριο, που θα επιτρέπει 15 εισόδους, θα κοστίζει 1 δραχμή, ενώ θα αποκτήσει ηλεκτρικό το 1922, για οικονομικούς λόγους, αφού η εγκατάστασή του κόστιζε 370 δραχμές.
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *