Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η Ε.Ε. θέλει να σπάσει τη Google σε πολλά μικρότερα τμήματα

Η Google είναι μια τεράστια εταιρία. Ίσως πολύ τεράστια. Έτσι βρίσκεται στο στόχαστρο της Γερμανικής βουλής και των αντιπροσώπων της στην Ευρωπαϊκή βουλή, θέλοντας να τη χωρίσουν σε περισσότερα, μικρά τμήματα. 

Σύμφωνα με τους Financial Times, αυτή η κίνηση ελέγχου είναι εξαιρετικά σπάνια για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πόσο μάλλον για μια Αμερικάνικη εταιρία. Το κεντροδεξιό και κεντροαριστερό τμήμα των Γερμανών βουλευτών, οι οποίοι είναι κυρίαρχοι στη Γερμανική Βουλή, αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των μεγάλων Γερμανικών εταιριών, όπως αυτοκινητοβιομηχανίες και πάροχοι κινητής τηλεφωνίας. 

Από μόνη της η Ευρωπαϊκή βουλή δεν μπορεί να αναγκάσει μια εταιρία να διαλυθεί σε μικρότερες, αλλά θα είναι μια ισχυρή δήλωση αν περάσει το νομοσχέδιο και ίσως να επηρεάσει το όργανο που έχει αυτή την εξουσία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κερδίσει παρόμοιες υποθέσεις, όπως αυτή εναντίον της Microsoft, αναγκάζοντας την το 2007 να μην υποχρεώνει τους χρήστες Windows σε χρήση Internet Explorer. 




unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *