Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Καθιερώνεται στην Ελλάδα το κιλό αντί της οκάς και το μέτρο αντί του πήχη (Σαν σήμερα 29/12)

1919Ο όμιλος των Ελληνίδων Σοσιαλιστριών καλεί τις γυναίκες της Αθήνας και του Πειραιά σε σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα της παροχής ψήφου στις γυναίκες.

1998την απόφασή του να μην εγκατασταθούν οι ρωσικοί πύραυλοι S 300 στην Κύπρο και τη συμφωνία του να διαπραγματευθεί με τη ρωσική κυβέρνηση την πιθανή εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Κληρίδης.

1934στην ΕΣΣΔ, η κυβέρνηση του Ιωσή Στάλιν καταδίκασε και εκτέλεσε, με συνοπτική διαδικασία, τουλάχιστον 100 άτομα, μετά τη δολοφονία την 1η Δεκεμβρίου του Σεργκέι Κίροφ, που ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου κι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Στάλιν.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 29/12
 
1946  Η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός Marianne Faithfull (Marian Evelyn Faithfull) γεννήθηκε στο Hampstead της Αγγλίας. Ξεκίνησε τη καριέρα της στην Pop και Rock μουσική στις αρχές της δεκαετίας του '60. Μεγάλες της επιτυχίες τα τραγούδια "As Tears Go By" γραμμένο από τους Mick Jagger και Keith Richards και "So Sad".

1947  Ο Βρετανός Rock ντράμερ Cozy Powell (Colin Flooks 1947-1998) γεννήθηκε στο Cirencester του Gloucestershire. Έγινε γνωστός από τις συνεργασίες του με πολλές μπάντες όπως The Jeff Beck Group, Rainbow, MSG, Whitesnake, Black Sabbath, κ.α.

1980  Ο Αμερικανός Folk μουσικός και συνθέτης Tim Hardin (Timothy James Hardin) απεβίωσε από υπερβολική δόση ηρωίνης και μορφίνης, μόλις έξι ημέρες μετά τα 39α γενέθλια του. Από τα πιο γνωστά του τραγούδια το "Reason to Believe" το οποίο εκτελέστηκε από πολλούς, ένας από αυτούς ήταν ο Rod Stewart και το "If I Were a Carpenter" σε εκτελέσεις μεταξύ άλλων, των Bobby Darin, Johnny Cash, και Robert Plant.


Αθλητισμός 29/12
 
29/12/1999    Ο Δανός τερματοφύλακας της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας Peter Schmeichel (πρωταθλητής Ευρώπης με την Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ) αγοράζει την Χβιντρόβρτ Φούτμπολ ομάδα της Β’ Κατηγορίας στη Δανία. Η ομάδα είχε ιδρυθεί το 1925 και αποτελείται από 38 ερασιτέχνες παίκτες

29/12/1999    Ο Βασίλης Χατζηπαναγής τιμάται από την ΕΠΑΕ για την μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο με μια επιταγή αξίας 1.000.000 δραχμών και ανακοινώνει την ίδρυση ποδοσφαιρικής ακαδημίας στις αρχές του 2000

29/12/1998    Διεξάγεται το 3ο Eurostars στη σάλα Μαξ Σμέλινγκ του Βερολίνου, όπου η Ανατολή του Eremine κερδίζει την Δύση του Pesic με 104-98. Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν οι Οικονόμου, Radja, Bodiroga και Tarlac. Ο Carlton Mayers ανακηρύσσεται MVP της διοργάνωσης και κερδίζει και τον διαγωνισμό των τριπόντων

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *