Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic

Μάχη με το χρόνο, τις κακές καιρικές συνθήκες αλλά και τους πυκνούς καπνούς που βγαίνουν από τα φλεγόμενα αμπάρια του Norman Atlantic δίνουν εδώ και ώρες τα σωστικά συνεργεία που σταδιακά βγάζουν τους εγκλωβισμένους από το πλοίο. Ήδη 316 επιβάτες έχουν διασωθεί, με τις επιχειρήσεις εκκένωσης να μην έχουν διακοπεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. 

Οι προσπάθειες ρυμούλκησης που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο κενό, καθώς οι κάβοι από τα ρυμουλκά δεν έχουν αντέξει και έχουν σπάσει εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στο σημείο. 

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη προκειμένου να απομακρύνουν από αέρος όλους τους επιβάτες από το πλοίο το οποίο έχει πάρει κλίση, με την πυρκαγιά να βρίσκεται σε ύφεση.

Έχει σημειωθεί μερική βελτίωση του καιρού με τους ανέμους να πνέουν έως 6 μποφόρ, ενώ τη μεγαλύτερη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι άνεμοι έπνεαν μέχρι και 10 μποφόρ. 

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 268 Έλληνες, από τους οποίους οι 234 είναι επιβάτες και οι 34 μέλη του πληρώματος. Το Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο, είχε ξεκινήσει από την Πάτρα στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνας μέσω Ηγουμενίτσας και επιβαίνουν 478 άτομα μαζί με το πλήρωμα και 222 οχήματα.

Από χθες το μεσημέρι, τα ελικόπτερα ανέλαβαν τη διάσωση των επιβαινόντων, καθώς ήταν αδύνατη η επιχείρηση με σωσίβιες λέμβους.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *