Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Στο Μπάρι έφτασαν οι 49 διασωθέντες του Norman Atlantic. Στην Κέρκυρα με ελικόπτερο άλλοι 7

Στο Μπάρι της Ιταλίας έφτασαν με το "Spirit of Piraeus" οι 49 διασωθέντες από το φλεγόμενο Norman Atlantic. Οι 25 από αυτούς είναι Έλληνες. Συνεχίζεται η δραματική διάσωση



Στι 8 ώρα Ιταλίας, το πρωί της Δευτέρας, αφίχθη στο λιμάνι του Μπάρι το εμπορικό πλοίο "Spirit of Piraeus", το οποίο μετέφερε στην Ιταλία 49 διασωθέντες από το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic.

Από τους διασωθέντες, οι 25 είναι Έλληνες, οι 5 Ιταλοί, οι 3 Τούρκοι και οι 2 Αφγανοί μετανάστες.


Εκπρόσωπος του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού τόνισε ότι το Norman Atlantic, δεν ρυμουλκείται στη φάση αυτή και θα καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί το αρχικό σχέδιο μεταφοράς του στο λιμάνι του Πρίντεζι.

Επί του παρόντος, δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη, σχετικά με ενδεχόμενη ώρα άφιξής του και το ίδιο ισχύει για το πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού "Σαν Τζόρτζιο" το οποίο αναμένεται να μεταφέρει στην Ιταλία τους υπόλοιπους διασωθέντες.

Αυτή την ώρα, Ιταλοί γιατροί προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους 49 διασωθέντες.

Λίγες ώρες αργότερα, ελικόπτερο, τύπου Σικόρσκι, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, μεταφέροντας 7 επιβάτες από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic».

Επί τόπου είχαν σπεύσει και ανέμεναν δύο ασθενοφόρα, τα οποία παρέλαβαν τους διασωθέντες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του νησιού. 
 
 
ΠΗΓΗ: news247

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *