Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Στο στόχαστρο των κομμάτων 600.000 αναποφάσιστοι - ρυθμιστές των εκλογών

Επιστρατεύοντας κάθε πιθανό και απίθανο όπλο που διαθέτουν στη φαρέτρα τους, οι πολιτικές δυνάμεις τα δίνουν όλα στην τελική ευθεία προς τις κρίσιμες κάλπες της προσεχούς Κυριακής, με βασικό στόχο να προσελκύσουν τους 600.000 και πλέον αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Η κατεύθυνση άλλωστε προς την οποία θα κινηθεί την τελευταία προεκλογική εβδομάδα ποσοστό άνω του 10% του εκλογικού σώματος το οποίο, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, δεν έχει κάνει ακόμη την επιλογή του θεωρείται καθοριστική για την τελική έκβαση της κρίσιμης εκλογικής μάχης.

Στα κομματικά επιτελεία επικρατεί προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθεί το ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό των αναποφάσιστων, μέρος των οποίων ίσως επιλέξει και επί της κάλπης, καθώς από αυτή τη δεξαμενή των ψηφοφόρων είναι δυνατόν να προκύψει η επιζητούμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διατηρεί σε όλες τις τελευταίες έρευνες ευκρινές προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Τα «πηδήματα» και η ρευστότητα

Η ακραία πόλωση ανάμεσα στα δύο κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, τα ένθεν κακείθεν εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται και η εκατέρωθεν συντονισμένη επιχείρηση ανάδειξης των προγραμματικών ασαφειών της αντίπαλης παράταξης αναμένεται να κορυφωθούν κατά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, που όπως διαφαίνεται θα κυλήσει μέσα στο κλίμα της αυξημένης οικονομικής ανασφάλειας που πυροδοτούν οι ενισχυμένες ανάγκες για τραπεζική ρευστότητα.

Ωστόσο, παρά τις ασφυκτικές συνθήκες στον οικονομικό τομέα, το προεκλογικό σκηνικό, όταν δεν πολώνεται από αναίτιες, τις περισσότερες φορές, φραστικές εξάρσεις, διανθίζεται από ευφυολογήματα για «πηδήματα», τα οποία προκαλούν πόλεμο δηλώσεων και αντιδηλώσεων ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αφήνουν να περάσει απαρατήρητη η παραμικρή παρεκτροπή οποιουδήποτε στελέχους του ενός ή του άλλου κόμματος.



protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *