Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ευάγγελος Γραμματικού - Υπ. Βουλευτής Πέλλας με Το Ποτάμι

Φίλες και φίλοι,

Καθώς η εκλογική αναμέτρηση της 25ης του Γενάρη πλησιάζει, θεωρώ υποχρέωσή μου να ανοίξω έναν δίαυλο επικοινωνίας μαζί σας, μεταφέροντας σας κάποιες θέσεις, απόψεις και προτάσεις τόσο δικές μου, όσο και του κόμματός που εκπροσωπώ.

Πολλοί που δε με γνωρίζουν, ίσως να αναρωτιούνται ποιος είναι ο Βαγγέλης Γραμματικού και τι προσπαθεί να πετύχει μέσα από αυτές τι εκλογές. Είμαι λοιπόν ένας νέος πολίτης της Πέλλας, Γεωπόνος στο επάγγελμα, πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ, με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία.

Με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, δραστηριοποιούμαι στην πόλη όπου γεννήθηκα, διατηρώντας κατάστημα γεωργικών εφοδίων και παράλληλη ενασχόληση με γεωργικές και τεχνικοοικονομικές μελέτες. Η δράση μου όμως στον τόπο μας, δεν έχει μόνο επαγγελματική πτυχή, αλλά κοινωνική και αθλητική, καθώς επί σειρά ετών αποτέλεσα μέλος αθλητικών συλλόγων είτε ως καλαθοσφαιριστής, είτε ως προπονητής.

Πολλοί από εσάς, πιθανώς να έχετε λάβει την απόφαση σας για την ημέρα των εκλογών, άλλοι πάλι ίσως περιμένετε και την τελευταία στιγμή, πάντως το δεδομένο είναι πως οι εκλογές αυτές αποτελούν τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών, ίσως και της μεταπολίτευσης. Εύλογα λοιπόν θα σας δημιουργηθεί το ερώτημα γιατί να επιλέξετε το Ποτάμι και συγκεκριμένα τον Βαγγέλη. Οι απαντήσεις είναι απλές και πηγάζουν από την λογική, διότι μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν ποτέ. Για πρώτη φορά αυτό που έχει σημασία είναι η τρίτη δύναμη. Μια τρίτη δύναμη, η οποία θα προστατεύσει τη Χώρα. Θα συνεργαστούμε με όποιον ή όποιους επιβάλει το εθνικό συμφέρον και προπαντός δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη, καθώς με δυνατό Ποτάμι στις 26 του μήνα θα έχουμε μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία.

Θα δώσουμε τέλος στην συγκυβέρνηση που δεν έκανε τις μεγάλες αλλαγές, που δεν διαπραγματεύθηκε και υπηρέτησε τους φίλους της και συγκεκριμένα συμφέροντα. Ταυτόχρονα δίνουμε τέλος και στην ανευθυνότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσω της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και απλώς αυτοσχεδιάζουν λέγοντας άλλα στην Ευρώπη, άλλα στην Ελλάδα, άλλα στους εργάτες άλλα στους επιχειρηματίες. Θα μου πείτε καλά όλα αυτά, αλλά τίποτα το συγκεκριμένο βρε Βαγγέλη. Εμείς στο Ποτάμι, σκεφτόμαστε πατριωτικά και θα προσπαθήσουμε να υπάρξει μια νέα μεγάλη κοινοβουλευτική και κοινωνική πλειοψηφία, γιατί αυτός ο τόπος δεν αλλάζει ούτε με «30% δεξιά», ούτε με «30% αριστερά».

Χρειάζονται μικρές και μεγάλες συμμαχίες και μια νέα κοινωνική πλειοψηφία.

Το σημαντικό είναι τι πολιτική θα ασκηθεί σε συγκεκριμένους τομείς και ποιοί είναι οι καταλληλότεροι

άνθρωποι για να την ασκήσουν. Κάποιες από τις σημαντικότερες προτεραιότητες μας είναι οι παρακάτω.

Η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλες τις πραγματικά φτωχές οικογένειες.

Πραγματικές τομές στην Παιδεία, η προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα και τα πρότυπα σχολεία στις γειτονιές και την περιφέρεια της χώρας.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και των εξαγωγών μέσα από μια μεγάλη αναπτυξιακή φορολογική μεταρρύθμιση.

Η σύγκρουση με την διαφθορά και όλους αυτούς (συντεχνίες και συμφέροντα) που λυμαίνονται τη χώρα,

Νέα δημόσια διοίκηση. Παρουσιάσαμε αναλυτικά στο ίδρυμα Κακογιάννη και υπάρχει στο site του κινήματος η καινοτόμος πρόταση για την δημόσια διοίκηση.

Δεν θα επιτρέψουμε κούρεμα ή επιπλέον φορολόγηση των καταθέσεων των Ελλήνων. Δεν θα επιτρέψουμε να πειραχτούν τα λιγοστά χρήματα που έχουν στην τράπεζα για τα παιδιά τους ή για μια αρρώστια.

Είμαστε αποφασισμένοι οι γειτονιές μας να είναι ασφαλείς με πεζές περιπολίες και όχι με φρουρούς μόνο στα σπίτια των πολιτικών.

Για αυτά θα συγκρουστούμε και δεν θα κάνουμε πίσω. Και αυτά μπορούν να τα κάνουν πράξη μόνο οι άξιοι και ικανοί που βρίσκονται μακριά από τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς της συναλλαγής και των ρουσφετιών.

Τόσα χρόνια μιλάγαμε για το καινούργιο αλλά ψηφίζαμε το παλιό. Τώρα το καινούργιο είναι εδώ. Και μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να την γκρεμίσουμε.

Πρέπει να δράσουμε τώρα όλοι με μπροστάρηδες τους νέους…

Ποτάμι η Δύναμη σου…

Γραμματικού Ευάγγελος

Υπ. Βουλευτής Πέλλας

Το Ποτάμι

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *