Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο στο νομό

Δεν είναι τίτλος έργου αλλά η ουσία της χθεσινής παρουσίασης των 6 υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, παρουσίαση που έγινε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στο χώρο των Καταρρακτών στην Έδεσσα. Παρουσία δημοσιογράφων από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. του νομού αλλά και μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά αναγνώστηκε από τους εκπροσώπους της Ν.Ε. ένα σύντομο βιογραφικό των 6 υποψηφίων και στην συνέχεια δίνοντας τους τον λόγο τοποθετήθηκε ο καθένας για την υποψηφιότητά του.

Στα αξιοσημείωτα της πολιτικής εκδήλωσης ήταν σίγουρα η προσφώνηση όπως άλλωστε συνηθίζει η αριστερά, με την γνωστές λέξεις ΄΄ σύντροφοι και συντρόφισσες ΄΄ των 5 υποψηφίων, εκτός βέβαια της κ. Τζάκρη την οποία προσφώνησαν ως συνεργαζόμενη ! Και πραγματικά αυτήν την εικόνα έδωσε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και η ανεξάρτητη, μέχρι την διάλυση της βουλής, βουλευτής του νομού μας, αφού τόσο στις τοποθετήσεις της, μίλησε με μία διαφορετική γλώσσα, αυτή με την οποία την έχουμε συνηθίσει όλ΄ αυτά τα χρόνια, πιο πολιτική, σε σχέση με την γνωστή αριστερή φρασεολογία των συνυποψήφιών της. Ακόμα όμως και η γενικότερη στάση της μέσα στην εκδήλωση έβγαζε μια εικόνα ξενική προς την ίδια, ο χώρος στον οποίο βρισκόταν !

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τώρα ακολούθησε η συνέντευξη τύπου όπου τέθηκαν ερώτησης προς όλους τους υποψηφίους, για διάφορα θέμα, υγείας, εργασιακά, οικονομικά κ.α. θέματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και φυσικά την τρέχουσα κεντρική πολιτική σκηνή, με βάση βέβαια τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα μας ΄΄ΠΟΛΙΤΕΙΑ΄΄ έθεσε την ερώτηση προς την κ. Τζάκρη αρχικά αλλά και τον κ. Σηφάκη δευτερευόντως, ως πρώην υφυπουργό Εσωτερικών η πρώτη και ως εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Αλμωπίας ο δεύτερος, πια είναι η δική τους θέση πάνω στην προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης να επαναφέρει τον θεσμό των ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ καταργώντας ταυτόχρονα τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ !

Ο κ. Σηφακης στην τοποθέτησή του είπε, ΄΄ ότι αυτήν την στιγμή η τοπική αυτοδιοίκηση είναι έρμαιο της κεντρικής πολιτικής της κυβέρνησης αφαιρώντας την σε ποσοστό πάνω από το 60% την χρηματοδότησή της και έχοντας τον έλεγχο της από πάνω μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Οι πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τα τοπικά κέντρα αποφάσεων και πλέον δεν εξυπηρετούνται καλύτερα, αντιθέτως η υφιστάμενη κατάσταση τους δυσκολεύει περισσότερο τη ζωή ! Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ όχι μόνο δεν πρέπει απλά να διορθωθεί αλλά πρέπει να καταργηθεί, θέση την οποία έχει πει πάρα πολλές φορές τόσο ο αρχηγός μας Αλέξης Τσίπρας όσο φυσικά γίνετε αναφορά και στο πρόγραμμα του κόμματος ΄΄ .



Η κ. Τζάκρη εστίασε κυρίως το σημερινό πρόβλημα στην υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτό είναι το πρωτεύον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και από κει και πέρα το θέμα του τρόπου διοίκησης της αυτοδιοίκησης σε μεγαλύτερα ή μικρότερα σχήματα μπορεί να συζητηθεί στην συνέχεια. Σίγουρα η απάντηση της κ. Τζάκρη είχε περισσότερο διπλωματικό χαρακτήρα θέλοντας ενδεχόμενα να υποστηρίξει τις θέσεις και την υπογραφή της στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στο οποίο είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης ενώ ο κ. Σηφάκης τοποθετήθηκε καθαρά με την γραμμή του κόμματός του.
 
 





 
 
πηγη: meapopsi.gr
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *