Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Γεννιέται ο Γάλλος πολιτικός Ζισκάρ Ντ’ Εστέν (Σαν σήμερα 2/2)

1987 Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Σκοτσέζος μυθιστοριογράφος Άλιστερ Μακ Λιν, ο οποίος είχε γράψει πολλές περιπέτειες και θρίλερ, μεταξύ των οποίων τη θρυλική νουβέλα
"Τα Κανόνια του Ναβαρόνε". Χρησιμοποιούσε επίσης το ψευδώνυμο Ίαν Στιούαρτ.

1943 Στην ΕΣΣΔ, το τελευταίο οχυρό των Γερμανών στο Στάλινγκραντ παραδίδεται στον Κόκκινο Στρατό. Η πολιορκία διήρκεσε 140 μέρες κι έγινε σύμβολο της αντίστασης κατά των  Ναζί.

1998 στην Κόστα Ρίκα, νικητής των προεδρικών εκλογών ανεδείχθη ο Μιγκέλ Άνχελ Ροντρίγκες, υποψήφιος του κεντροδεξιού Σοσιαλχριστιανικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, υπερισχύοντας με 51% του Χοσέ Μιγκέλ Κοράλες από το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Εθνικής Απελευθέρωσης, που συγκέντρωσε το 41%.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Μουσική 2/2
1942 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Graham Nash (Graham William Nash) γεννήθηκε στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Hollies και Crosby, Stills, Nash & Young με τους οποίους το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2010 και 1997 αντίστοιχα.

1979 Ο Βρετανός μουσικός, μπασίστας του punk συγκροτήματος Sex PistolsSid Vicious (John Simon Ritchie 1957-1979) απεβίωσε σε ηλικία 21 ετών στη Νέα Υόρκη. Ο Vicious βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης στο διαμέρισμα της φιλενάδας του Michelle Robinson. Η μητέρα του βρήκε στην τσέπη του μπουφάν του σημείωμα που έγραφε τα εξής: "We made a death pact, and I have to accomplish my part of the deal. Please bury me next to my baby. Please bury me with my leather jacket, jeans and motorcycle boots. Goodbye. With love, Sid." Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μέλος των The Flowers of Romance και τον Απρίλιο του 1977 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σκηνή με τους Sex Pistols. Θεωρείται punk είδωλο, όχι τόσο για τις μουσικές του ικανότητες, αλλά όπως είχε πει και ο μάνατζερ του συγκροτήματος Malcolm McLaren: "if Johnny Rotten is the voice of punk, then Vicious is the attitude".



Αθλητισμός 2/2
2/2/2005    Πεθαίνει σε ηλικία 99 ετών ο Γερμανός πυγμάχος Max Schmeling, ο οποίος στις 12/6/1930 στην Νέα Υόρκη είχε ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής νικώντας τον Jack Sharkey και στις 19/6/1936 τον Joe Louis. Ο Χίτλερ επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την νίκη του επί του Louis αλλά ο Schmeling δήλωσε ικανοποίηση όταν, δύο χρόνια μετά, στις 22/6/1938 έχασε από τον έγχρωμο αντίπαλό του, αφού ποτέ δεν θέλησε να ταυτιστεί με τη ναζιστική προπαγάνδα και αργότερα, πάμπλουτος σαν επικεφαλής της γερμανικής Coca Cola, στήριξε οικονομικά τον Louis όταν αυτός αντιμετώπισε προβλήματα υγείας

2/2/1997    Ο Raimundo Saporta, ο άνθρωπος που έφερε τον Alfredo di Stefano στην Ρεάλ Μαδρίτης την δεκαετία του ’50 και διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982, πεθαίνει σε ηλικία 70 ετών από μόλυνση στα νεφρά


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *