Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Προεδρία της Δημοκρατίας: Φαβορί ο Αβραμόπουλος, αλλά εξετάζονται κι άλλες προτάσεις

Το θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας έχει –προς το παρόν- τεθεί στο ράφι από την κυβέρνηση. Προέχουν τώρα οι διεθνείς επαφές για τη διαπραγμάτευση του χρέους και σε αυτό θα αναλωθεί ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες μέρες.



Ωστόσο η Προεδρική εκλογή συζητήθηκε –σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας- το Σαββατοκύριακο σε σύσκεψη στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και του στενού του επιτελείου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες και ως αποτέλεσμα της σχετικής συζήτησης, τα δεδομένα που αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται έχουν ως εξής:

- Παραμένει φαβορί ο Δημ. Αβραμόπουλος, να είναι η πρόταση της κυβέρνησης για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.
- Ωστόσο εξετάζονται και άλλα ονόματα. Δεν γίνεται δηλαδή η συζήτηση αποκλειστικά για τον Έλληνα επίτροπο στην Κομισιόν.
- Υπάρχουν στο τραπέζι εναλλακτικές προτάσεις. Και αυτό μας το τόνισε συνεργάτης του νέου πρωθυπουργού.

Η συζήτηση εναλλακτικών προτάσεων και λύσεων υπαγορεύτηκε, κατά τον ίδιο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, από το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια σύμφωνα με τα οποία υπάρχει δυσαρέσκεια έως και άρνηση από την πλευρά του Γιούνκερ είτε να αποδεχτεί την αποχώρηση του Δημ. Αβραμόπουλου από το κολέγιο των επιτρόπων, είτε να δεχτεί πρόσωπο προερχόμενο απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν αλλάζοντας έτσι τους υφιστάμενους συσχετισμούς.

Θεωρείται βέβαιο, ότι στην προγραμματισμένη συνάντηση Τσίπρα-Γιούνκερ θα συζητηθεί και αυτό το θέμα.

Πέραν όμως αυτών διαπιστώνονται και ορισμένες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στη διαφαινόμενη επιλογή, να προταθεί για τη θέση του Προέδρου πρόσωπο προερχόμενο απ’ τη συντηρητική παράταξη. Αντιδράσεις που καταγράφηκαν και από την «Αυγή», με άρθρο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα προερχόμενου απ’ το λεγόμενο «προεδρικό μπλοκ»…

Όλα τα παραπάνω –προφανώς- συνυπολογίζονται. Και γι αυτό κρίθηκε αναγκαίο να συζητηθούν και εναλλακτικές προτάσεις.

Και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες, προσθέτουμε… 
 

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *