Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΑΣΚΕΜ: «Νίκη με την ψυχή στο στόμα!» ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – Βατανιακός Σάρισα: 58-54

Αγχωτική νίκη για τον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια επί του Βατανιακού Σάρισας με 58-54 και σίγουρα η ρήση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» εκφράζει πλήρως την αγωνιστική ταυτότητα των γηπεδούχων, που δυσκολεύτηκαν υπέρ του δέοντος να καταβάλουν την αντίσταση του αξιόμαχου συγκροτήματος από την Πιερία.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook!



 





Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε η νευρικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών και ήταν εκνευριστικά άστοχοι ακόμη και σε εύκολα layup, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι φιλοξενούμενοι που πήραν την πρωτοπορία στο σκορ και δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Το 1ο δεκάλεπτο διεκδικεί δάφνες αρνητικού ρεκόρ για τον ΓΑΣ αφού πέτυχε μόλις 9 πόντους(!) και τη φιλότιμη ομάδα του Βατανιακού να προηγείται με 7π! (9-16).

Ελαφρά βελτίωση για τον ΓΑΣ στο 2ο δεκάλεπτο, με την ομάδα να μην μπορεί να βρει ρυθμό παρά τις πολλές αλλαγές του Στέλιου Γκότση σε πρόσωπα και σχήματα. Ο Βατανιακός δεν τα παρατάει, με το ημίχρονο να κλείνει στο 23-27.





Το 3ο δεκάλεπτο αρχικά κυλούσε στο ρυθμό που βόλευε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έστω και οριακά κρατούσαν τη «βραχεία κεφαλή» στο σκορ, έως το καθοριστικό τελευταίο 3λεπτο, όπου ο ΓΑΣ πιάνοντας στοιχειωδώς καλή απόδοση με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο και ορισμένες σωστές επιθετικές επιλογές, πέρασε μπροστά και διεύρυνε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο +8 με τη λήξη του προτελευταίου δεκαλέπτου (48-40).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ο Βατανιακός κάνοντας την απέλπιδα προσπάθεια να «κλέψει» το ματς, εκμεταλλευόμενος και την κακή μέρα του ΓΑΣ, δεν επέτρεψε τη διαφορά να ανοίξει υπέρ των γηπεδούχων. Απεναντίας μάλιστα, στα τελευταία δευτερόλεπτα κατάφερε να μειώσει στον πόντο και να πάει το ματς στη «ρώσικη ρουλέτα» των ελεύθερων βολών, όπου ήταν και το καίριο σημείο του παιχνιδιού, αφού μέτρησε τελικά η εμπειρία των Αλεξανδρινών παιχτών από το σημείο του φάουλ. Τελικό σκορ 58-54 και σίγουρα αντίθετα τα συναισθήματα από την εικόνα του παιχνιδιού για τις δύο ομάδες: προβληματισμός για μια ακόμη αγωνιστική για το μέτριο πρόσωπο των γηπεδούχων, που με την έλευση του νέου έτους συνεχίζουν να μην ικανοποιούν, ενώ για τη συμπαθή ομάδα των φιλοξενούμενων αξίζουν συγχαρητήρια για τη μαχητικότητα που επέδειξε παρά τις απουσίες βασικών παιχτών και κυρίως την απουσία του προπονητή τους (το κοουτσάρισμα διεκπεραίωσε με πολύ επιτυχία ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Λιανός!).



Το διαιτητικό δίδυμο των Ντόγκα Ε. – Μητώνα Γ.



Άριστο το διαιτητικό δίδυμο των Ντόγκα Ε. – Μητώνα Γ.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 23-27(ημ), 48-40, 58-54 τελικό

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια (Γκότσης): Ρουσόπουλος 6, Νταμτσιόπουλος Γ, Ζησιός 5, Στογιαννόπουλος 8, Μπαλιάκας 16(1), Αβραμίδης 8(2), Παπαγερίδης 4(1), Περπερίδης, Μπαγιώκας, Νικολόπουλος 11(1), Πρόιος, Νταμτσιόπουλος Ν.

Δείτε φάσεις του αγώνα στο βίντεο:






























πηγη: embolos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *