Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Γιάννης Σηφάκης: ''Άμεση αντίδραση της νέας κυβέρνησης για το ΙΚΑ Αριδαίας''

Μετά την απαράδεκτη προσπάθεια ανευθυνοϋπεύθυνων να δημιουργήσουν τετελεσμένα για την απομάκρυνση του ΙΚΑ Αριδαίας πριν ακόμη αναλάβει η νέα πολιτική ηγεσία (με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση έλαβε μόλις χθες το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης) ο Γιάννης Σηφάκης, βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Δημήτρη Στρατούλη και εξέθεσε εκτενώς το θέμα. Ο κ. Υπουργός ήταν απολύτως ενήμερος καθόσον η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σχετική επερώτηση όταν ήταν στην Αντιπολίτευση. 

Ο κ. Υπουργός εξέθεσε την πλήρη αντίθεση της κυβέρνησης όσον αφορά την απομάκρυνση του ΙΚΑ Αριδαίας καθόσον εξυπηρετεί 7000 ασφαλισμένους σε έναν τεράστιας έκτασης Δήμο με 42 οικισμούς, εξυπηρετεί 116 Δασικούς συνεταιρισμούς και λοιπές ανάγκες των κατοίκων της Αλμωπίας. Αποφάσισε να ζητήσει αύριο Πέμπτη το πρωί από τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων. 

Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει πολιτική στον αντίποδα της μνημονιακής πολιτικής υποβάθμισης και διάλυσης των επαρχιακών πόλεων. Θα εφαρμόσει την αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας που επιτάσσει την ισότιμη κατά το δυνατόν πρόσβαση όλων των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες. 

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Σηφάκη ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα τον ενημερώσουν για τις άμεσες ενέργειες τους προς την ανωτέρω κατεύθυνση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *