Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Έδεσσα: Εξωραϊσμός του Βαροσίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται μία προσπάθεια για τον εξωραϊσμό της παραδοσιακής συνοικίας του Βαροσίου και συγκεκριμένα στους χώρους όπου υπάρχουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει. Στους χώρους αυτούς τοποθετούνται από το Δήμο μουσαμάδες με εκτυπωμένες παλιές φωτογραφίες της περιοχής του Βαροσίου, όπως ήταν πριν την κατάρρευση των σπιτιών και ενημερωτικά κείμενα για την περιοχή. Μάλιστα πολλοί ιδιοκτήτες αναζητούν στα προσωπικά τους αρχεία παλιές φωτογραφίες των σπιτιών τους προκειμένου στη θέση των σπιτιών που έχουν καταρρεύσει να τοποθετηθούν μουσαμάδες με τις παλιές φωτογραφίες σε φυσικό μέγεθος.

Έτσι, παράλληλα με το έργο αποκατάστασης της οικίας Τσάμη και της προσπάθειας εξεύρεσης πόρων για αγορά κι άλλων σπιτιών για να αποκατασταθούν, γίνεται και αυτή η προσπάθεια να καλυφθούν οι χώροι στους οποίους υπήρχαν σπίτια που έχουν καταρρεύσει και να βελτιωθεί η εικόνα της παραδοσιακής συνοικίας.

Επίσης, άμεσα ξεκινούν οι αποκαταστάσεις των πλακόστρωτων, στα σημεία που έχουν καταστραφεί λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου τόνισε «Πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στο Βαρόσι τόσο με τα έργα αποκαταστάσεων και αναβάθμισης της περιοχής, όσο και με πολιτική δουλειά σε ότι αφορά στο θεσμικό πλαίσιο, που νομίζω ότι πρέπει να το ξαναδούμε σε αναπτυξιακή βάση. Ταυτόχρονα θέλω να απευθύνω έκκληση στους πολίτες και ειδικά στους οδηγούς οχημάτων να δείξουν τον πρέποντα σεβασμό στην παραδοσιακή συνοικία».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *