Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Με ποίηση και αρχαία, η ομιλία Ζουράρι στη Βουλή! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Πᾶσαν μὲν θάλασσαν καὶ γῆν ἐσβατὸν τῇ ἡμετέρᾳ τόλμῃ καταναγκάσαντες γενέσθαι, πανταχοῦ δὲ μνημεῖα κακῶν τε κἀγαθῶν ἀίδια ξυγκατοικίσαντες" ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ
Κώστας Ζουράρις, χρησιμοποιώντας έτσι το στίχο του Θουκυδίδη προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά και στον ακάθιστο ύμνο, σημειώνοντας πως "τη υπερμάχω στρατηγώ που έχει στα μάτια της ψηφιδωτό τη ρωμιοσύνη" η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει σύμμαχό της όσα τόσα χρόνια προστατεύουν αυτή τη χώρα. Άλλωστε όπως συμπλήρωσε "Εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε πως η Έρις γίνεται Έρως ελευθερίας".

Μιλώντας για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης σημείωσε: "Και φυσικά ξέρω πολύ καλά πως ξεκινάμε ως ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι θα δώσουμε σε αυτόν τον πεπλανημένο πλανήτη την καθ' υμάς καθεστηκυία πολιτεία" και ολοκλήρωσε με το στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου από το "Εδώ το φως", "Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει"

Σημαντική σημείωση πως την ομιλία του χειροκρότησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δείτε το βίντεο της ομιλία του:



news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *