Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τα πιο απομακρυσμένα νησιά του κόσμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Απόλυτη απομόνωση με ελάχιστο ίχνος πολιτισμού. Αν ποτέ νιώσετε την ανάγκη να φύγετε από τις πολύβουες πόλεις, την τεχνολογία και την σύγχρονη ζωή, τότε αξίζει να σκεφτείτε αυτά τα μέρη.


Bear Island/Bjørnøya (Νορβηγία)


Πρόκειται για το νοτιότερο νησί στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ. Εκτείνεται σε 178 τετραγωνικά χιλιόμετρα,αλλά δεν έχει καθόλου κατοίκους. Στο νησί εναλλάσσονται μια "χούφτα" ανθρώπων που επανδρώνουν τον μετεωρολογικό σταθμό.


St Kilda (Μεγάλη Βρετανία)


Το πιο απομακρυσμένο μέρος των Βρετανικών Νήσων. Απέχει 160 χιλιόμετρα μακριά από την ηπειρωτική Σκωτία. Είναι ακατοίκητο από το 1930.


Tristan Da Cunha (Μεγάλη Βρετανία)


Η Πρωτεύουσα του Tristan da Cunha ονομάζεται Εδιμβούργο. Πρόκειται για ένα από τα πλέον απομονωμένα νησιά του κόσμου καθώς είναι 2.770 χιλιόμετρα μακριά από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας. Εκεί ζουν 29 άνθρωποι.


South Keeling/Cocos Islands (Αυστραλία)


Στο νησί οπού ζουν περίπου 600 κάτοικοι βρίσκεται χίλια χιλιόμετρα μακριά από την Ιάβα και 2.000 μακριά από τις ακτές της Αυστραλίας.


Tromelin (Γαλλία)


Αυτό το μικροσκοπικό νησί βρίσκεται 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαδαγασκάρη. Το 1760 ναυάγησε εκεί ένα πλοίο με 120 Γάλλους ναύτες οι οποίοι έχτισαν μετά από δυο μήνες μια βάρκα για να σαλπάρουν. Δυστυχώς δε βρέθηκαν ποτέ.


Easter Island (Χιλή)


Bρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό και είναι επαρχία της Χιλής. Έχει έκταση 163,6 τ.χλμ. και πληθυσμό περίπου 2.270 κατοίκους στην απογραφή του 2002, δηλαδή αύξηση 43,1% (834) από την αντίστοιχη απογραφή του 1982. Θεωρείται το πλέον απομονωμένο νησί στον κόσμο.


Pitcairn Islands (Μεγάλη Βρετανία)


Οι Νήσοι Πίτκαιρν συνολικής έκτασης 47 τετρ. χλμ. (μαζί με τα χωρικά ύδατα), είναι βρετανική εξαρτημένη περιοχή και βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Περού, σε απόσταση περίπου 1.350 ναυτικά μίλια ΝΑ. της Ταϊτής. Το σύμπλεγμα αποτελείται από 4 ηφαιστειακά νησιά, το Πίτκαιρν (Pitcairn)(το μόνο κατοικημένο), το Οουίνο (Oeno), το Χέντερσον (Henderson) και το Ντούσι (Ducie), που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Είναι η πιο απομονωμένη κτήση της Βρετανίας. Έχει περίπου 50 κατοίκους (48 κάτοικοι με βάση εκτιμήσεις του 2009) οι οποίοι κατοικούν στον οικισμό , και πρωτεύουσα του νησιού, Άνταμσταουν στη νήσο Πίτκαιρν.


Raoul Island (Νέα Ζηλανδία)


Τμήμα της Νέας Ζηλανδίας. Η έκταση του νησιού συμπεριλαμβανομένων των νησίδων και βραχονησίδων δεν ξεπερνά τα 29 τετραγωνικά χιλιόμετρα.


Floreana (Εκουαδόρ)


Μέρος των νησιών Γκαλαπάγκος, χίλια χιλίομετρα από τον Ισημερινό. Στο νησί υπάρχει ένα ξενοδοχείο και ένα τηλέφωνο.


Macquarie Island (Αυστραλία)


Αν σας αρέσουν οι πιγκουίνοι θα αγαπήσετε αυτό το νησί, ωστόσο θα πρέπει να ταξιδέψεις περίπου χίλια χιλιόμετρα από τη Νέα Ζηλανδία. Δεν υπάρχουν περισσότερα από 40 άτομα που ζουν στο νησί.


Takuu (Παπούα Νέα Γουινέα)


Πρόκειται για μια σειρά από βραχονησίδες 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπουγκαινβίλ.


St George Island (Η.Π.Α)


Αν Αλάσκα δεν είναι αρκετά απομακρυσμένη για εσάς δοκιμάστε να πάτε στα νησιά Pribilof όπου ζουν 112 ψυχές.


Niue


Το Νιούε είναι μια χώρα που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό 2100χλμ βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας με καθεστώς ελεύθερης σχέσης μαζί της από το 1901. Είναι το μεγαλύτερο κοραλλιογενές νησί στον κόσμο με έκταση 260 τετρ. χλμ. και πληθυσμό (κατατάσσεται 224η) 1.444 (εκτ. 2008). Η οικονομία του νησιού βασίζεται στον τουρισμό,την εμπορία γραμματοσήμων και την παραγωγή τροπικών φρούτων.




ΠΗΓΗ: buzzfeed.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *