Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Θεοδώρα Τζάκρη: ''Προς ένταξη για χρηματοδότηση η κατασκευή του φράγματος του Αλμωπαίου ποταμού''

Ολοκληρώνεται η μελέτη του έργου της κατασκευής του φράγματος του Αλμωπαίου ποταμού (Καλής) η οποία είχε ενταχθεί και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
της Ελλάδος (ΠΑΑ) του ΕΣΠΑ 2007-2013, με σκοπό τη δημιουργία ταμιευτήρα για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων των ευρύτερων περιοχών της πεδιάδας στην εν λόγω περιοχή.

Η μελέτη βρίσκεται στη φάση της διευθέτησης της διαδικασίας της πράξης χαρακτηρισμού των εκτάσεων στην περιοχή του φράγματος και της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, ενώ η κατασκευή του εν λόγω φράγματος προτάθηκε για ένταξη προς χρηματοδότηση στο πακέτο Juncker με προϋπολογισμό 70 εκατομμυρίων ευρώ. Η λίστα των έργων που θα επικυρωθούν τελικά από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. θα γίνει στο προσεχές χρονικό διάστημα και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Η Βουλευτής εκτιμώντας τη σημασία του έργου για τον αγροτικό πληθυσμό και την οικολογική ισορροπία στην ευρύτερη περιοχή, θέτει επίσης ως μέγιστη προτεραιότητα και την προετοιμασία και τελική ένταξη και του έργου της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου, ώστε να υπάρχει παράλληλη ωρίμανση των μελετών της εν λόγω κατασκευής μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος, εφόσον οριστικοποιηθεί η ένταξή του στο πακέτο Juncker. Για το λόγο αυτό, δεσμεύεται έναντι των πολιτών της Πέλλας για τη μεγιστοποίηση των παρεμβάσεών της προς ολοκλήρωση του τελικού σκοπού, που είναι η διευκόλυνση των αγροτών και η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, καθώς επίσης και η περιβαλλοντική προστασία. Οι παρεμβάσεις της Βουλευτή θα είναι συνεχείς, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και παραστάσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η σημασία της μείωσης του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, αλλά και της προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα, αποτελούν αφενός μεν προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικό επίπεδο, αφετέρου δε μια συνεχή διεργασία για τον αγροτικό πληθυσμό και την περιοχή της Π. Ε. Πέλλας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *