Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί δεν πρέπει ένα παιδί να περνάει ώρες πάνω από ένα tablet

Τα σημερινά παιδιά τα αποκαλούμε «παιδιά της τεχνολογίας».

Από την στιγμή που θα γεννηθούν τα πάντα γύρω τους έχουν σχέση μ' αυτήν. Όσο μεγαλώνουν βλέπουν τους γονείς τους με τα smartphones στο χέρι και τα tablets αγκαλιά. Μάλιστα τα παιχνίδια έχουν αντικατασταθεί από τις ταμπλέτες, καθώς αυτές ζητούν για δώρα. Η καθημερινή τους ενασχόληση με αυτές όμως εγκυμονεί κινδύνους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Guardian» τα παιδιά κάτω των 3 ετών που χρησιμοποιούν καθημερινά smartphones και tablets, μπορεί να μην αναπτύξουν τις δεξιότητές τους που απαιτούνται για την επίλυση προβλημάτων, ενώ στο μέλλον ενδεχομένως να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στα μαθητικά του σχολείου.

Αυτό που επισημαίνουν οι επιστήμονες της πρόσφατης έρευνας είναι να απομακρύνουν οι γονείς τα tablets από το χώρο του σπιτιού και στο χρόνο αυτό να παίζουν με τα παιδιά τους.



Πηγή: mothersblog.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *