Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Δελτίο τύπου της ΔΗ.Κ.Ε.Α. με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Η 21 Μαρτίου, ημέρα η οποία έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, μας υπενθυμίζει την ανάγκη να έρθει ο άνθρωπος πιο κοντά στο δάσος (που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης), και να αναδείξει τον ρόλο των δασικών οικοσυστημάτων, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι το περιβάλλον και το Δάσος είναι πηγή ζωής και οφείλουμε να το προστατεύσουμε και να δράσουμε όλοι μαζί ώστε να αποφύγουμε τις αρνητικές συνέπειες της καταστροφής των δασών. 

Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε γιατί το δάσος και η φύση είναι κοινό αγαθό και πρέπει να το προστατεύσουμε για τις ερχόμενες γενιές.


Με εκτίμηση,


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *