Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μαγευτικές φωτογραφίες από τη σημερινή έκλειψη ηλίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για να παρακολούθησαν την έκλειψη
που πραγματοποιήθηκε σήμερα και ήταν ορατή σε όλη σχεδόν την χώρα. Η έκλειψη που ξεκίνησε στις 10:40' το πρωί, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στις 12:50', προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα σε όσους είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν.



Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, που μετέδωσε και ζωντανά την εικόνα της μερικής έκλειψης από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη, από το ειδικό τηλεσκόπιο, που παρατηρούσε την κίνηση μέσα από ένα ειδικό φίλτρο, ήταν ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Μάλιστα, όπως αναφέρεται η σελήνη κάλυψε μέχρι και το 40% περίπου του ηλιακού δίσκου, ενώ στην Αθήνα κάλυψε το 31,4%, στη Φλώρινα το 40,7%, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης το 23,6%.


Εντυπωσιακές εικόνες απ' όλο τον κόσμο

Το φαινόμενο της έκλειψης ήταν ορατό σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Δείτε στις φωτογραφίες τη μαγεία της ''εξαφάνισης'' του ήλιου.
































photos: news247.gr, thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *