Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Γιάννη Σηφάκη με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Βέροιας για τον παγετό σε βερύκοκα, δαμάσκηνα και άλλες καλλιέργειες

Την Δευτέρα 20 Απριλίου ο Βουλευτής Ν. Πέλλας Γιάννης Σηφάκης επισκέφθηκε το περιφερειακό υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βεροίας όπου συναντήθηκε με την προϊσταμένη του Κα Μαρίνα Παππά. Η
κα Παππά ενημέρωσε τον κ. Σηφάκη σε ότι αφορά τις καταστροφές σε καλλιέργειες από πλημμύρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις κατά το έτος 2014. Τα πορίσματα είτε κοινοποιήθηκαν είτε βρίσκονται στην πορεία της κοινοποίησης. 

Όσο αφορά τις ζημιές από παγετό σε δαμάσκηνα και βερίκοκα η κυρία προϊσταμένη διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και πολύ σύντομα θα ληφθεί απόφαση για να γίνουν δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς και να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό για την εξατομίκευση των ζημιών.


Ο Βουλευτής επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την ριζική τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να καλύπτονται όλες οι ζημιές σε όλα τα στάδια και από όλα τα καιρικά φαινόμενα και το αυξημένο ασφάλιστρο να καλύπτεται κατά 50% από το Δημόσιο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΓΕΚΟΣΑ Αντώνης Τσιρόπουλος, ο Κώστας Νικολαϊδης και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας Φώντας Τσέμπης.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *