Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο - Τρεις νεκροί σε ναυάγιο με πρόσφυγες στα ανοιχτά της Ρόδου

Τρία άτομα, ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα παιδί, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου, όπου το πρωί προσάραξε ιστιοφόρο σκάφος με τουλάχιστον 200 μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στη χώρα μας από τη Συρία.

Οι περισσότεροι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγουν στην ακτή με τη βοήθεια κατοίκων του νησιού. Το σκάφος ήταν ξύλινο και διαλύθηκε μετά την προσάραξη του πάνω σε βράχια κοντά στην ακτή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 83 άτομα, εκ των οποίων 57 έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού και 23 στο νοσοκομείο.

Όπως μεταφέρουν οι ίδιοι οι μετανάστες, ο δουλέμπορος που τους μετέφερε τους εγκατέλειψε ανοικτά της Ρόδου και έφυγε προς Τουρκία με γρήγορη φουσκωτή λέμβο ή Jet Ski.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη.




























news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *